Coffeelab Eindhoven moet deuren sluiten


De locatie van Coffeelab in Eindhoven voor de gedwongen sluiting

Sluiting – De locatie van Coffeelab voor het station in Eindhoven moet op 30 april de deuren definitief sluiten. De locatie was tijdelijk, maar na vijf jaar komt de klap toch hard aan. Vooral omdat nog niet gestart wordt met de bouwactiviteiten, waarvoor de locatie zou moeten wijken.

De locatie heeft de afgelopen jaren gewerkt aan haar sociale functie. De zaak werd maandag 17 november 2014 gestart met als doel de VVV om te bouwen tot brandstore met daarin een koffiebar, ontwikkeld door en voor Eindhoven. Een project van de gemeente Eindhoven en Eindhoven 365. Aanvankelijk zou Coffeelab tot november 2019 open mogen blijven. Hierna zou vastgoedontwikkelaar Amvest in opdracht van de gemeente het station herontwikkelen.

Verbindend

Maar omdat de verbindende functie van Coffeelab door de jaren heen belangrijker is gebleken kreeg de locatie ruimte om open te blijven tot 1 mei 2020. Volgens Coffeelab heeft de gemeente daarna de indruk gewekt dat de vestiging ook hierna nog open mocht blijven. In ieder geval tot Amvest zou gaan beginnen. Maar afgelopen week kwam toch het bericht dat ze per direct moeten sluiten. Een mede-eigenaar: “Wat ik persoonlijk mis is betrokkenheid vanuit de gemeente. We moeten niet vergeten dat zij ons hebben gevraagd dit te doen. Wij zijn met z’n drieën in het diepe gesprongen. We hebben zekerheid, vaste banen en inkomen opgegeven en er onzekerheid voor terug gekregen.”

Positief

De locatie was al gesloten als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus maar ziet nog mogelijkheden voor het komende jaar. De eigenaren Jeroen Veldkamp, Jan Willem van der Aa en Rob Bongers blijven positief en hopen op een heroverweging van de gemeente. Naast de locatie in Eindhoven, heeft Coffeelab ook een vesting aan De Strijp-S in Einhoven en locaties in Breda, Den Bosch en Nijmegen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid