Compass samen met Belgische Tasties in onbemande catering
_(Medium)_1080_720_90.jpg)
Samenwerking – Het beursgenoteerde Compass Group gaat samen met het Belgische Tasties zich richten op onbemande catering. Gezamenlijk willen de bedrijven de komende drie jaar maar liefst vierhonderd slimme koelkasten op basis van RFID-technologie in de Benelux plaatsen.
Compass Group heeft al onbemande cateringlocatie in Amerika maar wil die locaties nu ook in Europa uitbreiden. Het internationale contract dat de cateraar daarvoor heeft gesloten met Tasties maakt het voor het jonge bedrijf mogelijk verder te groeien op de kantoormarkt. Tevens biedt Compass het bedrijf daarmee ook de kans om nieuwe markten zoals woonzorgcentra en hotels aan te boren.
Ontzorgen
Partijen die recent slimme koelkasten van Tasties plaatsten zijn de provincie Antwerpen, Xior, SD Worx, Dematic en Loyens & Loeff. “Sinds september installeerden we al zo’n 25 van onze slimme koelkasten bij verschillende grote bedrijven. De komende maanden komen er daar in België, Nederland en Luxemburg alleen al nog zo’n 100 bij. Het is duidelijk dat bedrijven op zoek zijn naar alternatieven voor de klassieke bedrijfscatering. Tasties speelt in op die vraag door het mogelijk te maken om onbemande bedrijfsrestaurants in te richten die hun klanten volledig ontzorgen", aldus Jelle Fluit, Co-CEO van Tasties.
400 slimme koelkasten
De samenwerking met Tasties maakt onderdeel uit van deplannen die Compass heeft met onbemande catering. Zo lanceerde het bedrijf recent Market 24/7, een onbemande microshop voor bedrijven. Nu zet het bedrijf een verdere stap in die ontwikkeling door met onbemande catering te komen, zonder gevaar voor diefstal. Zo kwam de cateraar, volgens eigen zeggen, terecht bij de slimme koelkasten van Tasties. De komende drie jaar zal de beursgenoteerde cateraar maar liefst vierhonderd slimme koelkasten plaatsen in de Benelux. Daarna moet de rest van Europa volgen.
Booming business
“Onbemande catering is in Amerika al “booming business”, in Europa zien we dat deze markt zich volop aan het ontwikkelen is. Met Tasties hebben we de ideale Europese partner gevonden waarmee we moderne bedrijfskantines van verse, gezonde maaltijden de klok rond kunnen voorzien. Als onderdeel van de afspraak zullen in alle Tasties koelkasten ook slaatjes en ‘to heat’-maaltijden van Tom & Della’s komen, ons eigen premium retailmerk”, aldus Bart Matthijs, CEO bij Compass Group BelgiLux in een toelichting.
Meer onbemand
Het lijkt er op alsof de grote cateraars de markt voor onbemande catering hebben ontdekt. Maandag maakte Sodexo bekend te starten met onbemande catering. Zij hebben daarvoor het modulaire selfservice-concept Modern Market ontwikkeld. Vorig jaar startte ook Pura Go van AdcGroep al met onbemande catering. Dat bedrijf wist in korte tijd meer dan vijftig locaties in te richten. Ook de nieuwe combinatie Compass en Tasties heeft grote ambities. Zij willen dit jaar de mijlpaal van 100 slimme koelkasten in binnen- en buitenland bereiken.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
HOMiES gaat tweede samenwerking aan met Hovingh & Partners
Samenwerking – Foodservice HOMiES, het platform voor professionals in foodservice, gaat een nieuwe strategische samenwerking aan. Dit keer is het een samenwerking met coaching bureau Hovingh & Partners. Eerder maakte HOMIES een samenwerking bekend met consultancybureau The Category & Trade Company (CTC).
Lees berichtGrote bedrijfscateraars gaan voor 60% over op plant-based
Catering - ISS, Leo Catering en Sodexo committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door plant-based. Daarmee hebben alle grotere bedrijfscateraars gehoor gegeven aan de wens van Wakker Dier.
Lees berichtMeer mensen met afstand tot arbeidsmarkt bij Sodexo
Samenwerking – Sodexo heeft een convenant ondertekend met het Landelijk Werkgeversservicepunt (WSP) van UWV. Daarmee wordt de samenwerking, die al ruim twee jaar bestaat, bestendigd en kan Sodexo nóg meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Ook het Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten (LWSPG) sluit aan bij dit convenant.
Lees berichtMandy Korver nieuwe inkoopdirecteur Maxxam
Benoeming – Inkooporganisatie Maxxam in Ede benoemt Mandy Korver tot inkoopdirecteur. Zij zal deze rol vanaf 18 november 2024 gaan vervullen. Met haar komst is het managementteam van Maxxam weer compleet.
Lees berichtGecertificeerde Sodexo doet mee aan De Bewuste Visweek
Catering - Sodexo doet mee aan de 12e editie van De Bewuste Visweek van 23 t/m 29 september 2024, die wordt georganiseerd door de keurmerken ASC (Aquaculture Stewardship Council) en MSC (Marine Stewardship Council). Sodexo is de enige Nederlandse cateraar die ASC- & MSC- gecertificeerd is.
Lees berichtSodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025
Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.
Lees bericht