Compass samen met Belgische Tasties in onbemande catering


Compass Group richt zich samen met Belgische Tasties op onbemande catering

Samenwerking – Het beursgenoteerde Compass Group gaat samen met het Belgische Tasties zich richten op onbemande catering. Gezamenlijk willen de bedrijven de komende drie jaar maar liefst vierhonderd slimme koelkasten op basis van RFID-technologie in de Benelux plaatsen.

Compass Group heeft al onbemande cateringlocatie in Amerika maar wil die locaties nu ook in Europa uitbreiden. Het internationale contract dat de cateraar daarvoor heeft gesloten met Tasties maakt het voor het jonge bedrijf mogelijk verder te groeien op de kantoormarkt. Tevens biedt Compass het bedrijf daarmee ook de kans om nieuwe markten zoals woonzorgcentra en hotels aan te boren.

Ontzorgen

Partijen die recent slimme koelkasten van Tasties plaatsten zijn de provincie Antwerpen, Xior, SD Worx, Dematic en Loyens & Loeff. “Sinds september installeerden we al zo’n 25 van onze slimme koelkasten bij verschillende grote bedrijven. De komende maanden komen er daar in België, Nederland en Luxemburg alleen al nog zo’n 100 bij. Het is duidelijk dat bedrijven op zoek zijn naar alternatieven voor de klassieke bedrijfscatering. Tasties speelt in op die vraag door het mogelijk te maken om onbemande bedrijfsrestaurants in te richten die hun klanten volledig ontzorgen", aldus Jelle Fluit, Co-CEO van Tasties.

400 slimme koelkasten

De samenwerking met Tasties maakt onderdeel uit van deplannen die Compass heeft met onbemande catering. Zo lanceerde het bedrijf recent Market 24/7, een onbemande microshop voor bedrijven. Nu zet het bedrijf een verdere stap in die ontwikkeling door met onbemande catering te komen, zonder gevaar voor diefstal. Zo kwam de cateraar, volgens eigen zeggen, terecht bij de slimme koelkasten van Tasties. De komende drie jaar zal de beursgenoteerde cateraar maar liefst vierhonderd slimme koelkasten plaatsen in de Benelux. Daarna moet de rest van Europa volgen. 

Booming business

“Onbemande catering is in Amerika al “booming business”, in Europa zien we dat deze markt zich volop aan het ontwikkelen is. Met Tasties hebben we de ideale Europese partner gevonden waarmee we moderne bedrijfskantines van verse, gezonde maaltijden de klok rond kunnen voorzien. Als onderdeel van de afspraak zullen in alle Tasties koelkasten ook slaatjes en ‘to heat’-maaltijden van Tom & Della’s komen, ons eigen premium retailmerk”, aldus Bart Matthijs, CEO bij Compass Group BelgiLux in een toelichting.

Meer onbemand

Het lijkt er op alsof de grote cateraars de markt voor onbemande catering hebben ontdekt. Maandag maakte Sodexo bekend te starten met onbemande catering. Zij hebben daarvoor het modulaire selfservice-concept Modern Market ontwikkeld. Vorig jaar startte ook Pura Go van AdcGroep al met onbemande catering. Dat bedrijf wist in korte tijd meer dan vijftig locaties in te richten. Ook de nieuwe combinatie Compass en Tasties heeft grote ambities. Zij willen dit jaar de mijlpaal van 100 slimme koelkasten in binnen- en buitenland bereiken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees berichtTrema-bijeenkomst over de gevoeligheden bij inclusiviteit

Bijeenkomst - Inclusie gaat over het stap voor stap verschuiven van machtsculturen en het begrijpen van elkaars perspectieven. Dat was een conclusie van de Trema Foodnetwerk-bijeenkomst ‘Inclusiviteit en diversiteit’, die afgelopen donderdag in Utrecht werd gehouden. Tijdens de dag werden vraagstukken, uitdagingen en gevoeligheden rondom dit complexe en af en toe ongemakkelijke thema besproken. Met name het gebruik van stereotyperingen...

Lees bericht

Met Compass verdwijnen ook de AH to go’s bij hogeschool Saxion

Schoolcatering –Compass Group  wordt per 1 januari volgend jaar de nieuwe cateraar van hogeschool Saxion op de locaties Enschede, Deventer en Apeldoorn. Hierdoor sluiten ook de twee aanwezige AH to go’s op de locaties Enschede en Deventer, die door de vorige cateraar Appèl werden geëxploiteerd. De locaties worden nu omgebouwd naar SPAR University.

Lees berichtCompass en InstockMarket schalen samenwerking op

Voedselverspilling – Compass Group, 's werelds grootste food- en servicebedrijf met de labels Eurest, ESFM, Famous Flavours, Maison van den Boer en Xandrion, wil meer werk maken van duurzaamheid en schaalt hiervoor de samenwerking met InstockMarket op.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid