COV: ‘Dierenwelzijn slachterijen op orde volgens NVWA-inspecties’


Vleesverwerking – Dierenwelzijn binnen de slachterijen is op orde, aldus de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). De inspectieresultaten van Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geven dit aan. NVWA deelde volgens de rapportagecijfers geen enkele boete uit op bijna 6.500 inspecties in 2e helft 2020.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de resultaten gepubliceerd van haar inspecties op slachthuizen in 2019 en 2020, aldus COV. Volgens die gegevens zijn er bijna 70.000 inspecties uitgevoerd en is in minder dan 0,2% van de gevallen een boete uitgedeeld. In minder dan 0,5% van de gevallen werd een schriftelijke waarschuwing gegeven. Laurens Hoedemaker, voorzitter van de COV: “De twintig grootste varkens- runder- en kalverslachterijen staan vanwege de grote aantallen dieren, die er verwerkt worden, onder zogeheten ‘permanent toezicht’. Dit betekent dat de NVWA dagelijks een oog in het zeil houdt”.  Volgens Hoedemaker is het beeld vaak dat het slecht gesteld is met dierenwelzijn op de slachterijen, maar laten deze cijfers juist zien dat het prima op orde is. Slechts 2 op de 10.000 inspecties was aanleiding voor een waarschuwing en in minder dan 6 op de 10.000 inspecties werd er een boete uitgeschreven.

Bron: COV/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

COV Erepenning voor Henny Swinkels

Erepenning - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een speciale Erepenning in het leven geroepen voor personen, die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse roodvleessector. De penning is vernoemd naar Henny Swinkels, die vanwege zijn verdiensten voor de bedrijfstak ook de primeur had om het eerste exemplaar te mogen ontvangen.

Lees bericht


Overtredingen met maaltijdbezorgers in Rotterdam

Bezorgdiensten - Bij een controle op maaltijdbezorgers in Rotterdam bleken vijf bezorgers niet te mogen werken in Nederland. Ook werd een maaltijdbezorger aangetroffen van 14 jaar, terwijl de minimumleeftijd 16 jaar is om maaltijden te bezorgen. Ook op andere terreinen werden overtredingen geconstateerd.

Lees bericht

‘Sligro wint marktaandeel in Nederland en België’

Groothandel - “Jaar op jaar vergelijkingen zijn weinigzeggend in tijden van COVID-19, maar over de afgelopen twee jaar zien we dat we zowel in Nederland als België marktaandeel gewonnen hebben. Onze weerbaarheid als organisatie, vanuit een cultuur vol ondernemerschap en daadkracht, bleek ook in 2021 groot”, aldus CEO Koen Slippens bij de presentatie van de jaarcijfers.

Lees bericht

Kerst leidt tot hoogste weekomzet supers ooit

Supermarkten – In de week voor kerst rekenden de supermarkten gezamenlijk voor €1.06 miljard af. Dat is een groei van +3.7% ten opzichte van week 51 in 2020. Het betekende de hoogste weekomzet ooit voor supermarkten en de derde keer dat de grens van 1 miljard werd doorbroken.

Lees berichtNegatief NVWA-advies bamboebakjes zorgt voor onduidelijkheid

Verpakkingen - Onlangs adviseerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om servies gemaakt van melamine kunststof met bamboe- of maisvezels niet meer te gebruiken. Terwijl veel ondernemers juist dachten dat de bamboebakjes duurzaam waren. Ondernemers vragen zich nu af, wat mag wel?

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid