COV: ‘Dierenwelzijn slachterijen op orde volgens NVWA-inspecties’


Vleesverwerking – Dierenwelzijn binnen de slachterijen is op orde, aldus de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). De inspectieresultaten van Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geven dit aan. NVWA deelde volgens de rapportagecijfers geen enkele boete uit op bijna 6.500 inspecties in 2e helft 2020.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de resultaten gepubliceerd van haar inspecties op slachthuizen in 2019 en 2020, aldus COV. Volgens die gegevens zijn er bijna 70.000 inspecties uitgevoerd en is in minder dan 0,2% van de gevallen een boete uitgedeeld. In minder dan 0,5% van de gevallen werd een schriftelijke waarschuwing gegeven. Laurens Hoedemaker, voorzitter van de COV: “De twintig grootste varkens- runder- en kalverslachterijen staan vanwege de grote aantallen dieren, die er verwerkt worden, onder zogeheten ‘permanent toezicht’. Dit betekent dat de NVWA dagelijks een oog in het zeil houdt”.  Volgens Hoedemaker is het beeld vaak dat het slecht gesteld is met dierenwelzijn op de slachterijen, maar laten deze cijfers juist zien dat het prima op orde is. Slechts 2 op de 10.000 inspecties was aanleiding voor een waarschuwing en in minder dan 6 op de 10.000 inspecties werd er een boete uitgeschreven.

Bron: COV/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kerst leidt tot hoogste weekomzet supers ooit

Supermarkten – In de week voor kerst rekenden de supermarkten gezamenlijk voor €1.06 miljard af. Dat is een groei van +3.7% ten opzichte van week 51 in 2020. Het betekende de hoogste weekomzet ooit voor supermarkten en de derde keer dat de grens van 1 miljard werd doorbroken.

Lees berichtNegatief NVWA-advies bamboebakjes zorgt voor onduidelijkheid

Verpakkingen - Onlangs adviseerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om servies gemaakt van melamine kunststof met bamboe- of maisvezels niet meer te gebruiken. Terwijl veel ondernemers juist dachten dat de bamboebakjes duurzaam waren. Ondernemers vragen zich nu af, wat mag wel?

Lees bericht

Veel overtredingen bij verkoop tabak aan jongeren

Tabaksverkoop - Er worden nog te vaak tabaksproducten, dampwaren (e-sigaretten en e-liquids) en kruidenrookproducten verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Dat blijkt uit de controleresultaten die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2020 heeft uitgevoerd.

Lees berichtPer 1 januari 2021 displayban tabak en accijnsverhoging

Tabak – Tabak en andere rookwaren mogen vanaf 1 januari 2021 niet meer zichtbaar worden  getoond bij tankstations en andere gemakslocaties. Vanaf die datum gaat ook de accijns op tabak omhoog. Sigaretten stijgen 12 cent in prijs en shag gaat 30 cent meer kosten. De maatregelen maken onderdeel uit van het kabinet om roken verder te ontmoedigen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid