COV Erepenning voor Henny Swinkels


Henny Swinkels van de Van Drie Group krijgt de naar hem vernoemde COV-erepenning uit handen van voorzitter Laurens Hoedemaker

Erepenning - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een speciale Erepenning in het leven geroepen voor personen, die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse roodvleessector. De penning is vernoemd naar Henny Swinkels, die vanwege zijn verdiensten voor de bedrijfstak ook de primeur had om het eerste exemplaar te mogen ontvangen.

COV-voorzitter Laurens Hoedemaker stond op de Algemene Ledenvergadering stil bij de inspanningen van Henny Swinkels. Dat betrof gedurende de vele jaren tal van bestuurlijke taken en verantwoordelijkheden voor de Nederlandse vleessector, waarvan een kwart eeuw voor de COV. Verder heeft Swinkels in een lange loopbaan voor zijn werkgever, de Van Drie Group, in binnen- en buitenland Nederlands kalfsvlees op de kaart gezet. Dit alles heeft Swinkels als ambassadeur voor de sector bekendheid opgeleverd, een fors netwerk en de nodige impact op de positie van de hele Nederlandse roodvleessector.

Hoedemaker benadrukte, dat de Erepenning een blijk is van grote waardering, waarmee de COV de bestuurlijke nalatenschap van Henny Swinkels in de vereniging levend wil houden.

Bron: COV/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nederlands product centraal tijdens afsluiting politiekseizoen

Event - Niet de traditionele bbq, maar een nieuw foodevent NLvoedt vormde het begin van het zomerreces van politiek Den Haag. Op de eerste editie in Perscentrum Nieuwspoort overhandigden Gert-Jan Oplaat (Nepluvi) en Laurens Hoedemaker (COV) een kistje met Nederlandse producten aan landbouwminister Adema.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid