COV krijgt nieuwe naam en gaat verder als VleesNL
Belangenvereniging - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) gaat voortaan verder onder een nieuwe naam: VleesNL.
Met de rebranding wil de branchevereniging een herkenbaarder en toekomstbestendiger gezicht geven aan de Nederlandse vleessector. De organisatie presenteert direct ook een nieuw logo en een frisse huisstijl.
Zichtbaarheid
Volgens VleesNL sluit de oude naam niet langer aan bij de dynamiek en diversiteit van de sector. De nieuwe naam moet duidelijker maken waar de vereniging voor staat én de zichtbaarheid richting leden, ketenpartners en beleidsmakers vergroten. De naamsverandering gaat ook gepaard met een vernieuwde digitale omgeving. De website en sociale kanalen zijn aangepast aan de nieuwe uitstraling.
Met de introductie van VleesNL hoopt de vereniging haar positie als gesprekspartner in het maatschappelijke debat verder te versterken.
Bron: VleesNL/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bijna de helft van de Nederlanders eet dagelijks vlees of vis
Onderzoek - Bijna de helft van de Nederlanders (46%) eet vrijwel dagelijks vlees of vis. Dat blijkt uit de vijfde editie van de Markteffect Vleesvervangers Monitor, die onderzoekt hoe consumenten omgaan met het steeds grotere aanbod aan voedingsproducten en de groeiende aandacht voor gezondheid en duurzaamheid.
Lees berichtVoedselverspilling in supermarkten stabiliseert
Voedselverspilling - Voor het eerst sinds 2018 is de voedselverspilling in Nederlandse supermarkten niet verder gedaald. De verspilling bleef in 2024 vrijwel gelijk, van 0,92% van het totale inkoopvolume tegenover 0,89% in 2023.
Lees berichtTim de Vos volgt Arnold Burger op bij Van Loon Group
Benoeming – Tim de Vos wordt de nieuwe directeur foodservice bij Van Loon Group. Hij volgt in die functie Arnold Burger op, die als CCO aan de slag gaat bij Westfort Vleesproducten in IJsselstein.
Lees berichtManon Houben nieuwe voorzitter COV en VNV
Benoeming - Manon Houben is aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Zij volgt Laurens Hoedemaker op die zijn functie per 1 januari jl. heeft neergelegd. Houben treedt in dienst op 1 april 2025.
Lees bericht‘Nederland koploper in gezonde vlees- en zuivelvervangers’
Onderzoek – Nederlandse vleesvervangers en plantaardige melk hebben gemiddeld een gezondere samenstelling dan die uit andere landen. Dit blijkt uit onderzoek van ProVeg International, waarin Nederlandse alternatieven voor vlees en zuivel werden vergeleken met vervangers uit tien andere landen.
Lees berichtSalomon FoodWorld blijft onderdeel van Vion
Convenience – Salomon Foodworld, de foodservicetak van het Nederlandse bedrijf Vion, blijft onderdeel van het vleesbedrijf. Dat is onlangs bekendgemaakt.
Lees bericht