COV krijgt nieuwe naam en gaat verder als VleesNL


Belangenvereniging - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) gaat voortaan verder onder een nieuwe naam: VleesNL.

Met de rebranding wil de branchevereniging een herkenbaarder en toekomstbestendiger gezicht geven aan de Nederlandse vleessector. De organisatie presenteert direct ook een nieuw logo en een frisse huisstijl.

Zichtbaarheid

Volgens VleesNL sluit de oude naam niet langer aan bij de dynamiek en diversiteit van de sector. De nieuwe naam moet duidelijker maken waar de vereniging voor staat én de zichtbaarheid richting leden, ketenpartners en beleidsmakers vergroten. De naamsverandering gaat ook gepaard met een vernieuwde digitale omgeving. De website en sociale kanalen zijn aangepast aan de nieuwe uitstraling.

Met de introductie van VleesNL hoopt de vereniging haar positie als gesprekspartner in het maatschappelijke debat verder te versterken.

Bron: VleesNL/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bijna de helft van de Nederlanders eet dagelijks vlees of vis

Onderzoek - Bijna de helft van de Nederlanders (46%) eet vrijwel dagelijks vlees of vis. Dat blijkt uit de vijfde editie van de Markteffect Vleesvervangers Monitor, die onderzoekt hoe consumenten omgaan met het steeds grotere aanbod aan voedingsproducten en de groeiende aandacht voor gezondheid en duurzaamheid.

Lees bericht




Manon Houben nieuwe voorzitter COV en VNV

Benoeming -  Manon Houben is aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Zij volgt Laurens Hoedemaker op die zijn functie per 1 januari jl. heeft neergelegd. Houben treedt in dienst op 1 april 2025.

Lees bericht






© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid