Nederlands product centraal tijdens afsluiting politiekseizoen


Minister Adema neemt het kistje Nederlandse landbouwproducten in ontvangst / Foto bij: COV

Event - Niet de traditionele bbq, maar een nieuw foodevent NLvoedt vormde het begin van het zomerreces van politiek Den Haag. Op de eerste editie in Perscentrum Nieuwspoort overhandigden Gert-Jan Oplaat (Nepluvi) en Laurens Hoedemaker (COV) een kistje met Nederlandse producten aan landbouwminister Adema.

Het overhandigen van het kistje met Nederlandse producten gebeurde mede namens het GroentenFruit Huis, het Visbureau en ZuivelNL. Samen met Nepluvi en COV organiseren zij NLvoedt voor Kamerleden en Kabinet. Oplaat van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie: “Nederlandse producten kennen een lange historie en wereldwijd een uitstekende reputatie. En het mag duidelijk zijn: we zijn trots op het mooie, eerlijke voedsel dat ons land produceert. Dat mag ook in Den Haag gezien, gehoord en geproefd worden.”  Laurens Hoedemaker van het Centrale Organisatie voor de Vleessector lichtte het culinaire aanbod toe dat tot stand kwam vanuit de nieuwe samenwerking tussen de partners uit de Nederlandse foodsector. Hoedemaker: “De afgelopen maanden hebben de Kamer en het Kabinet veel gesproken over landbouw, stikstof en voedselproductie in Nederland. We willen aan het einde van het parlementaire jaar aandacht vragen voor datgene waar het uiteindelijk om gaat: lekker en gezond eten uit Nederland.”

Aanwezige Kamerleden, belangenorganisaties en mediapartijen konden vervolgens diverse gerechten, gemaakt van producten van Nederlandse bodem, proeven.

Bron: COV/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ketenpartijen willen 0% btw op groenten en fruit

Politiek – Ketenpartijen, retailers en politici staan vierkant achter 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Zij hebben daarvoor donderdag gezamenlijk een akkoord ondertekend. Bij de ondertekening beloofden retailers dat zij bij afschaffing van de 9% btw- op groenten en fruit deze zouden doorvoeren in een prijsverlaging.

Lees bericht


COV Erepenning voor Henny Swinkels

Erepenning - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een speciale Erepenning in het leven geroepen voor personen, die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse roodvleessector. De penning is vernoemd naar Henny Swinkels, die vanwege zijn verdiensten voor de bedrijfstak ook de primeur had om het eerste exemplaar te mogen ontvangen.

Lees bericht

Wederom meer groente- en fruit gegeten in 2021

Analyse - Gezond eten met groenten en fruit blijft onverminderd in de belangstelling staan. In het tweede coronajaar werd in Nederland 3 procent meer verse groenten en fruit gegeten, zo blijkt uit de analyse van GroentenFruit Huis over 2021.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid