Laurens Hoedemaker nieuwe voorzitter vlees- en vleeswaren sector


Benoeming - Laurens Hoedemaker is op 12 januari aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt in die functie Jos Goebbels op. Vanaf 1 mei 2021 wordt gestart met de overdracht van werkzaamheden.

Laurens Hoedemaker (50)studeerde diergeneeskunde en is sinds 1 juni 2014 directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Onder zijn leiding slaagde de Jagersvereniging er in zich opnieuw te positioneren, breed maatschappelijk draagvlak voor de jacht in Nederland te herwinnen en belemmerende regelgeving voor jagers van tafel te krijgen. Zijn werkervaring en capaciteiten sluiten volgens de werkgeversorganisaties COV en VNV naadloos aan op het profiel voor de nieuwe voorzitter.

Werkgeversbelangen

De Centrale Organisatie voor de Vleessector behartigt de collectieve belangen van werkgevers in de Nederlandse vleessector, zowel nationaal als internationaal. De leden van de COV zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor circa 90% van de totale Nederlandse omzet van vlees. Henny Swinkels, vicevoorzitter van de COV, is verheugd over de komst van Hoedemaker als voorzitter: “Zijn netwerken in de politiek, bij de beleidsmakers en in het werkveld zijn van groot belang voor de COV. Onder zijn leiding en samen met de leden zal de COV verder invulling geven aan ons Masterplan voor 2025 en de verdere verduurzaming van de vleessector.” En Aldo van der Laan, vicevoorzitter van de VNV: “Zijn veterinaire achtergrond, zijn Haagse werkervaring en zijn ervaring als verenigingsman maken hem zeer geschikt voor deze functie.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nederlands product centraal tijdens afsluiting politiekseizoen

Event - Niet de traditionele bbq, maar een nieuw foodevent NLvoedt vormde het begin van het zomerreces van politiek Den Haag. Op de eerste editie in Perscentrum Nieuwspoort overhandigden Gert-Jan Oplaat (Nepluvi) en Laurens Hoedemaker (COV) een kistje met Nederlandse producten aan landbouwminister Adema.

Lees bericht


COV Erepenning voor Henny Swinkels

Erepenning - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een speciale Erepenning in het leven geroepen voor personen, die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse roodvleessector. De penning is vernoemd naar Henny Swinkels, die vanwege zijn verdiensten voor de bedrijfstak ook de primeur had om het eerste exemplaar te mogen ontvangen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid