Culinair ‘coronaproof’ uit eten op vakantiepark
Initiatief - Feyenoord, Droomparken en drie Rotterdamse topkoks hebben de handen ineen geslagen en openen een uniek ‘vijfsterrenrestaurant’ op een vakantiepark. Gasten zitten op 16 mei echter niet in het restaurantdeel op het park, maar in een van de luxe vakantiehuisjes en krijgen het sterrenmenu ‘coronaproof’ voor de deur afgeleverd.
De drie deelnemende chefkoks zijn Fred Mustert, (restaurant Fred **), Erik van Loo (restaurant Parkheuvel **), en Jos Grootscholten (restaurant Perceel *). Samen vertegenwoordigen zij vijf Michelinsterren. Omdat door de coronamaatregelen het Feijenoord stadion leeg is, de restaurants gesloten zijn en het rustig is op de vakantieparken, ontstond het idee voor ‘het eerste vijfsterrenrestaurant van Nederland’.
Een initiatief geheel aangepast aan de richtlijnen van het RIVM, waarbij gasten dineren en kunnen overnachten in de vakantiehuisjes. Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam: ‘Toen Feyenoord mij benaderde met de vraag of ik wilde koken op een vakantiepark, dacht ik niet meteen ‘dat gaan we eens doen’. Maar toen ik vervolgens de luxe woningen op Droompark de Zanding zag, wist ik dat we op deze wijze ook een sterrendiner kunnen verzorgen. Het allerleukste eraan vind ik dat we met drie Rotterdamse chefs de handen ineen slaan om deze avond tot een succes te maken. En als er meer animo is, doen we dit gewoon meerdere avonden.’
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees bericht