D-drinks lanceert haverdranken van Minor Figures


Introductie - D-drinks lanceert Minor Figures, een nieuw merk in Nederland voor barista’s en koffieliefhebbers. Het merk wil met de haverdrank inspelen op de groeiende vraag naar zuivelalternatieven.

Minor Figures is vooral geschikt voor gebruik in koffie. Stuart Forsyth, co-founder en CEO: “Onze haverdranken zijn ontworpen om te combineren met goede koffie. We zijn allemaal koffiemensen en wilden dat weerspiegelen door een product te maken waarmee barista's de koffie-drinkervaring van hun gasten zelf kunnen verbeteren.” Volgens Fortsyth is Minor Figures gemaakt voor en door barista’s. Zo laat bijvoorbeeld Hoon’s Coffee via zijn YouTube kanaal zien hoe je met Minor Figures een zachte micro-foam kunt creëren die de smaak van koffie aanvult en accentueert.

Minor Figures produceert 100% plantaardige veganistische producten voor koffieliefhebbers. Het merk is opgericht door Stu, Jono en Will. Zij zijn gestart met het produceren van koffie en wilden later ook melk aan het assortiment toevoegen, waarbij de impact op het klimaat en milieu zou worden geminimaliseerd.

Bron: D-drinks/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Anne&Max wil groeien om meer impact te maken op omgeving

Interview - Wobbe van Zoelen van ontbijt- en lunchformule Anne&Max blijft duurzaam ondernemen. Begin oktober maakte hij een statement door de plantaardige melk die op de locaties wordt gebruikt, vijf cent goedkoper te maken dan koemelk. En in november opende hij zijn eerste flagshipstore met slimme techniek in het centrum van Haarlem, vlakbij de plek waar het Anne&Max...

Lees bericht


Plantaardige zuiveldrinks het meest populair bij Gorillas

Vegan - Tijdens World Vegan Day wordt de veganistische leefstijl in het zonnetje gezet. Bij bezorgdienst Gorillas zien ze niet alleen het plantaardige aanbod fors toenemen, maar ook de vraag. Uit eigen onderzoek onder 100.000 bezorgingen blijken de plantaardige zuivelproducten het meest populair.

Lees bericht


Koffie bij IKEA voortaan ook verkrijgbaar met haverdrank

Formulenieuws - IKEA Nederland biedt klanten en medewerkers vanaf 4 oktober ook de mogelijkheid om koffie te drinken met haverdrank. Door haverdrank als optie aan te bieden naast koemelk, wil het Zweedse woonwarenhuis zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met plantaardige voeding.

Lees bericht


Friesche Vlag komt met plantaardige Barista Haver

Introductie -  Friesche Vlag introduceert Barista Haver, het eerste plantaardige product van het merk in Nederland. Deze opschuimbare haverdrank is geschikt voor cappuccino's en macchiato's. FrieslandCampina speelt met de lancering in op de vraag naar plantaardige alternatieven.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid