Voor koemelk betaal je bij Pluk! in Den Haag 30 cent extra


Bij YB bieden ze uitsluitend plantaardig aan / Foto bij: YB

Lunchroom – Gasten die hun koffie met koemelk willen drinken betalen bij Pluk! in Den Haag voortaan 30 cent extra. Waar andere koffieketens de toeslag op de alternatieven voor melk er afhalen, belast de lunchroom van zorg- en kinderboerderij Pluk! de koemelk juist extra.

Tegen Omroep West zegt medewerkster Jet dat bij Pluk! het verhaal eigenlijk omdraaid. Werden eerst extra kosten berekend voor havermelk of sojamelk en moesten mensen er specifiek om vragen, nu wordt standaard havermelk aangeboden en moet er gevraagd worden om koemelk. Omdat koemelk volgens Pluk! het milieu meer belast, wordt er 30 cent extra gevraagd.

Pluk! wil door het prijssignaal mensen bewuster maken van hun keuze. Het standaard serveren van havermelk zorgt er volgens Jet wel voor dat mensen vaker voor havermelk kiezen in plaats van koemelk.

Bron: Omroep West/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Anne&Max wil groeien om meer impact te maken op omgeving

Interview - Wobbe van Zoelen van ontbijt- en lunchformule Anne&Max blijft duurzaam ondernemen. Begin oktober maakte hij een statement door de plantaardige melk die op de locaties wordt gebruikt, vijf cent goedkoper te maken dan koemelk. En in november opende hij zijn eerste flagshipstore met slimme techniek in het centrum van Haarlem, vlakbij de plek waar het Anne&Max...

Lees bericht

Bakery Café Kottier wordt Trumpi Time XL

Lunchroom – Trumpi Time, de lunchroomformule van voormalig tankstationhouder Trumpi in Breda, krijgt een derde locatie. De locatie komt op de plaats waar Bakery Café Kottier is gevestigd. Vanwege de oppervlakte van de locatie gaat het een Trumpi Time XL worden.

Lees bericht


Plantaardige zuiveldrinks het meest populair bij Gorillas

Vegan - Tijdens World Vegan Day wordt de veganistische leefstijl in het zonnetje gezet. Bij bezorgdienst Gorillas zien ze niet alleen het plantaardige aanbod fors toenemen, maar ook de vraag. Uit eigen onderzoek onder 100.000 bezorgingen blijken de plantaardige zuivelproducten het meest populair.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid