Dagbesteding zorgorganisatie Triade Vitree bij Telesuper


Avi, cliënt van Triade Vitree, werkt bij Telesuper op de afdeling sortering en zoekt het afval uit dat overblijft

Zorg - Sinds kort werken er cliënten van zorgorganisatie Triade Vitree bij Telesuper. Vol enthousiasme storten de cliënten zich op de taken in het distributiecentrum. Voor beide partijen een win-win-situatie: Telesuper is blij met de extra handjes en Triade Vitree met de ervaring die de cliënten opdoen.

Triade Vitree ziet het zelfvertrouwen bij de mensen die een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben toenemen. ‘Ze vinden het fantastisch om voor een echt bedrijf als Telesuper te werken’, zegt Priscilla Kleefman van Triade Vitree. ‘Ze krijgen bedrijfskleding, een vergoeding en een kerstpakket, net als hun collega’s. Ze horen er echt bij en voelen zich gewaardeerd. Daardoor zien we hun zelfvertrouwen groeien.’

Ervaring opdoen

In haar dagelijks werk zoekt Priscilla voor cliënten die werk of dagbesteding zoeken een passende plek. Triade Vitree heeft ‘eigen’ dagbestedingslocaties, maar vindt het ook belangrijk om cliënten bij bedrijven te laten werken. Dominique van Lambalgen, jobcoach bij Telesuper: ‘Ze helpen onder andere de kantine en het distributiecentrum netjes te houden, maar stap voor stap leren ze nieuwe werkzaamheden, waarbij ze intensief worden begeleid. Momenteel zijn er vier mensen van Triade bij Telesuper aan het werk, maar dat worden er meer.’ Beide partijen kijken uit naar een langdurige samenwerking.

Bron: Telesuper/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

The Right Meal en SYNDLE bundelen de krachten

Samenwerking - Online diëtistenpraktijk The Right Meal gaat samenwerken met organisatieadvies- en trainingsbureau SYNDLE. Beide partijen spelen een rol in het optimaliseren van voeding in de zorg, waarbij SYNDLE zich richt op zorginstellingen en The Right Meal op de individuele thuissituatie.

Lees bericht


Nieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg

Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.

Lees bericht


Nieuw voedingsconcept VersZorgende voor kleinschalige zorg

Zorg - Voor de kleinschalige zorg in Nederland is het voedingsconcept VersZorgende ontwikkeld. Het concept gaat uit dat mensen, de zogeheten VersZorgenden, het proces rond eten en drinken in een woonvorm op zich nemen en zodoende het zorgpersoneel ontlasten. Bij dit proces worden zoveel mogelijk de cliënten van de woonvorm betrokken.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid