De EG Group opent tweede REWE Express in München


De tweede REWE Express-locatie van de EG Group in München / Foto bij: EG Group

Buitenland – De EG Group, eigenaar van verschillende internationale convenienceketens, heeft de tweede van in totaal vier pilot REWE Express-winkels in Duitsland geopend. De conveniencestore is net als de eerste locatie gevestigd in München, alleen deze keer niet in combinatie met een tankstation.

De eerste gemakslocatie is geopend bij ESSO-tankstation München-Schwabing aan de Ungererstrasse in de zuid-Duitse stad. REWE wil als test ook locaties openen in Freiburg.

REWE is al langere tijd bezig met conveniencestores. Het retailbedrijf wilde aanvankelijk 1000 gemakslocaties openen bij Aral-tankstations, maar stopte die ambitie, omdat het eerst de formule wilde herijken. In samenspraak met conveniencebedrijf EG Group wordt nu een viertal nieuwe gemakslocaties getest.

REWE Express is een gemakswinkel- en food-to-go-concept gericht op de groeiende on-the-go-markt. De pilot wordt beheerd door REWE-dochter Lekkerland. Het koffieconcept Cobeo vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe shopconcept. Cobea Urban Coffee is het eigen koffiemerk van REWE.

Backfrisch

Naast het koffieconcept vormt ook Backfrisch een belangrijk onderdeel van het REWE Express-concept. Backfrisch is in München een begrip als het gaat om bakkerijproducten, variërend van broodjes tot hartige bakproducten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsEG Group neemt Britse fastfoodketen Leon over

Overname – De EG Group, exploitant van tankstations en enkele andere foodformules, heeft recent de Britse fastfoodketen Leon Restaurants overgenomen. De winkelketen, die zich onderscheidt als de gezonde fastfoodketen is door de Britse broers Mohsin en Zuber Issa overgenomen voor £100 miljoen (116 miljoen euro).

Lees bericht

Eerste foto’s van ESSO-tankstation De Ruyven met KFC

Petrol – Vandaag opende de eerste ESSO-tankstation van de EG Group met daarin een vestiging van een KFC-restaurant. De locatie De Ruyven aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag was sinds vorige week al wel open met de Go Fresh- en het Spar-assortiment, maar het fastservice restaurant met drive trhu was nog gesloten. Tot vandaag.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid