De Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester


De Werf Beste Leerbedrijf 2022-2023

Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

De wedstrijdcommissie was het opgevallen dat waar ambachtelijk wordt gewerkt, en dat geldt zeker voor de Top 3, er veel aandacht is voor medewerkers en leerlingen. Liefde voor het product is in dit geval ook liefde voor de mensen.

Op de laatste dag van de Horecava maakte Ricardo Eshuis van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) de winnaars van beide wedstrijden bekend. De wedstrijdcommissie van Beste Leerbedrijf Horeca was erg onder de indruk van de praktijkroute die de winnaar, restaurant De Werf in Veere, heeft bedacht samen met ROC Scalda. Eshuis: “Het bedrijf zag de personeelstekorten ontstaan en bedacht mede daarom met ROC Scalda een nieuwe opleidingsvorm voor praktijkleren. Zowel voor jongeren die het schoolse traject moeilijk aankunnen als voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Mark Benneker Beste Leermeester

Ook leermeester Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte werd op de Horecava gehuldigd. Hij ging naar huis met de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023. Eshuis haalde Marks humor aan, gecombineerd met de wijze waarop hij steeds de juiste snaar weet te raken bij verschillende typen leerlingen. Dit maakt hem echt onderscheidend.

Geschiedenis Beste Leerbedrijf

Al jaren organiseert SVH de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. Doel is om samen met leerbedrijven te blijven werken aan de allerbeste praktijkopleidingen voor nieuwe horecamedewerkers. En om leerbedrijven te stimuleren zichzelf te blijven verbeteren. De wedstrijd Beste Leermeester Horeca vond voor de tweede keer plaats.

Eerdere winnaars Beste Leerbedrijf Horeca

2019/2020: 't Havenmantsje in Harlingen

2018/2019: Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden

2017/2018: Het Hooihuis in Roosendaal

2016: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

2015: Vroeg in Bunnik

2014: Stempels Haarlem

2013: Hotel Greenside Texel

2012: McDonald’s Nederweert

2011: Sheraton Amsterdam Airport Hotel

2010: Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud

2009: Conferentiehotel Willibrordhaeghe

2008: Restaurant Smits Koffiehuis in Amsterdam

2007: Landgoed De Wilmersberg in De Lutte

Eerdere winnaars Beste Leermeester Horeca

2019/2020: Nita Huning-Koster van Het Noorden van Aalten

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid