Delhaize en Foodmaker gaan intensiever samenwerken


De pilotlocatie in Bascule van Delhaize en Foodmaker / Foto bij: Delhaize

Buitenland – Delhaize en Foodmaker hebben een langetermijn partnership aangekondigd en de ambitie uitgesproken om samen gezonde voeding dichter bij de klanten te brengen. Dat gebeurt op verschillende manieren. Delhaize gaat meer producten opnemen van Foodmaker en saladebars plaatsen in de supermarkten, maar daarnaast wordt Delhaize ook exploitant van de Foodmaker-restaurants.

Delhaize voorziet in drie Foodmakerrestaurants en bedrijfsrestaurants nog dit jaar, maar wil vanaf 2022 vijf nieuwe restaurants per jaar openen. Volgens Delhaize past de samenwerking in deze tijd, waarin de consument steeds meer vraagt om gezonde producten.

Zelfde missie

De nauwere samenwerking tussen Delhaize en Foodmaker komt niet zomaar uit de lucht gevallen maar is gestoeld op een lange, bestaande samenwerking van meer dan tien jaar. Vandaag vindt de klant al Foodmakerproducten in de 826 Delhaizewinkels en online via Delhaize.be. Dankzij de 150 Foodmakersaladebars kunnen Delhaizeklanten ook hun eigen salade samenstellen. En het aantal saladebars in Delhaizewinkels blijft uitbreiden. “Voor ons is dit een gedroomde samenwerking,” zegt Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker. “Delhaize en Foodmaker delen duidelijk dezelfde missie en willen gezonde voeding voor iedereen makkelijk en toegankelijk maken. Door deze samenwerking gaan we de mensen echt helpen om gezonder te eten”, aldus Vanlommel.

Nieuwe locaties

Delhaize wordt door de samenwerking de exclusieve 'hoofdfranchisenemer' van het restaurant-concept van Foodmaker in België en Luxemburg. Op dit moment loopt al een pilotproject in Foodmaker Bascule (Ukkel). Delhaize mikt in een eerste fase op acht nieuwe restaurants de komende twee jaar. De eerste openingen volgen in Brussel-Noord in het gebouw Covent Garden gehuurd door de Europese Commissie en in bedrijvenpark in Mechelen in het najaar van 2021. Daarnaast heeft Delhaize enkele locaties in het vooruitzicht voor 2022 waaronder de nieuwe hoofdkantoor van BNP Parisbas Fortis in Brussel.

Bezorging

Delhaize en Foodmaker willen ook de thuis- en kantoorbezorgmarkt testen door middel van verschillende projecten waarbij ze gebruik maken van hun netwerk van winkels en restaurants. De huidige leveringstest verloopt via een aangesloten winkel en via het Bascule- Foodmakerrestaurant.

 Bron: Delhaize/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Selecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Lees bericht


Erasmus MC doet gezonde voedingspilot met Health Food Wall

Zorg - De eerste Health Food Wall is nog altijd te zien op Schiphol. Sterker nog: het contract is net verlengd. Maar verder leek het een beetje stil rondom de vendingautomaat met gezonde producten. Totdat Erasmus MC in Rotterdam zich meldde met de installatie van vier automaten als pilot voor een periode van zes maanden.

Lees bericht

Appèl introduceert Frigo-concept: de ‘Slimme koelkast’

Introductie – Bedrijfscateraar Appèl introduceert een slimme koelkast voor kantoor, sportschool en de hotellobby. De slimme koelkast wordt gevuld met een assortiment van gezonde maaltijdenleverancier Foodmaker, waarmee Appèl een exclusieve samenwerking heeft. Frigo is een koelkast, gevuld met eten en drinken, die 24/7 beschikbaar is en volledig onbemand geïnstalleerd kan worden. De koelkast is te gebruiken met de Frigo...

Lees bericht

Foodmaker wordt exclusieve partner van Appèl voor de B2B-markt

Catering - Foodmaker gaat samenwerken met de Bossche cateraar Appèl en wordt de exclusieve partner van Appèl voor de B2B markt in Nederland. De samenwerking moet resulteren in 30 nieuwe Foodmaker restaurants de komende twee jaar. Het eerste Foodmaker bedrijfsrestaurant opent in maart in het Erasmus MC in Rotterdam.

Lees bericht



Eerste Asda On the Move tankshop van EG Group open

Petrol - EG Group heeft deze week in Groot-Brittannië de allereerste tankshop volgens de Asda On The Move formule geopend. De Esso-locatie ligt in Walsall aan de M6 ten noorden van Birmingham. Eind oktober gaan er nog twee gemakslocaties van het nieuwe format open, zo laat Debra Lees, senior director corporate strategy and partnerships van Asda weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid