Dick Middelweerd lanceert de week van het worstenbroodje


Twee sterrenchef Dick Middelweerd met zijn worstenbroodje teriyaki

Actie – Het worstenbroodje krijgt een eigen week. Twee sterrenchef Dick Middelweerd vindt het hoogtijd worden dat het populaire Brabantse worstenbroodje met een eigen week wordt gevierd, de Week van het Worstenbroodje.

Chef Dick Middelweerd verwelkomde gasten jaren met de hartige versnapering, deelde verschillende recepturen van het product in zijn kookboek samen met Guus Meeuwis en introduceerde vorige maand in samenwerking met Shell een culinair worstenbroodje teriyaki. Middelweerd vond het daarom tijd worden om deze typische Brabantse lekkernij eens goed te vieren met de week van het worstenbroodje, die loopt van 6 t/m 13 februari 2024.

Shell

Eerder dit jaar lanceerde de sterrenchef voor het ‘Proef de wereld keuken’ thema assortiment bij Shell zijn gerechten. In dit assortiment zit ook zijn signature variant van het klassieke worstenbroodje, namelijk het worstenbroodje teriyaki. Over de samenwerking zei de chef: “Samen brengen we onder andere het vertrouwde Brabantse worstenbrood naar nieuwe hoogten, met een verrassende Japanse twist. Een smaakvolle reis die de zintuigen verbindt en de gastronomie tot ver buiten de keuken van De Treeswijkhoeve laat prikkelen.”

Erfgoed

Het Brabantse broodje en de bijbehorende cultuur zijn in 2016 officieel opgenomen in de Nederlandse lijst van waardevol en uniek immaterieel erfgoed. Dat de week van het worstenbroodje loopt van 6 februari t/m 13 februari is geen toeval. Het zijn de dagen in aanloop naar en tijdens carnaval. Een feest dat onlosmakelijk verbonden is met Brabant.

Mee doen

Hoewel carnaval veelal in de zuidelijke delen van het land wordt gevierd, nodigt Dick Middelweerd ook andere chefs, bakkers, speciaalzaken en worstenbrood liefhebbers uit mee te doen aan de feestelijke aangelegenheid.

Bron: Bakerstreet/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Shell Café introduceert ijskoffies met Lattiz

Introductie – Shell en FrieslandCampina werken met het merk Lattiz al lange tijd samen. Samen zorgen zij voor miljoenen kopjes koffie langs de weg. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met de introductie van ijskoffie met de Lattiz, het systeem dat zorgt opschuimmelk.

Lees bericht


OK Nederland opent in Diemen 100e vestiging

Tankstation - Voormalig Shell-tankstation ‘Diemerpolderweg’ in Diemen is volledig omgekleurd naar de huisstijl van OK. Diemen is de 100ste tankstationlocatie van OK. Het station heeft ook een nieuw OK Café gekregen. OK Café is een eigen shopconcept van OK Nederland.

Lees bericht

Haagse Shell Mobility Hub nu ook Ochama PickUp-point

Formulenieuws - De Shell Mobility Hub aan de Veerkade in Den Haag gaat samenwerken met omnichannelbedrijf Ochama en krijgt een PickUp-point van deze boodschappendienst. Gebruikers kunnen in de Shell Mobility Hup nu niet alleen de auto en zichzelf ‘opladen’, maar ook direct hun online bestelde boodschappen afhalen.

Lees bericht

Proef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten

Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.

Lees bericht


S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid