Dick Middelweerd lanceert de week van het worstenbroodje


Twee sterrenchef Dick Middelweerd met zijn worstenbroodje teriyaki

Actie – Het worstenbroodje krijgt een eigen week. Twee sterrenchef Dick Middelweerd vindt het hoogtijd worden dat het populaire Brabantse worstenbroodje met een eigen week wordt gevierd, de Week van het Worstenbroodje.

Chef Dick Middelweerd verwelkomde gasten jaren met de hartige versnapering, deelde verschillende recepturen van het product in zijn kookboek samen met Guus Meeuwis en introduceerde vorige maand in samenwerking met Shell een culinair worstenbroodje teriyaki. Middelweerd vond het daarom tijd worden om deze typische Brabantse lekkernij eens goed te vieren met de week van het worstenbroodje, die loopt van 6 t/m 13 februari 2024.

Shell

Eerder dit jaar lanceerde de sterrenchef voor het ‘Proef de wereld keuken’ thema assortiment bij Shell zijn gerechten. In dit assortiment zit ook zijn signature variant van het klassieke worstenbroodje, namelijk het worstenbroodje teriyaki. Over de samenwerking zei de chef: “Samen brengen we onder andere het vertrouwde Brabantse worstenbrood naar nieuwe hoogten, met een verrassende Japanse twist. Een smaakvolle reis die de zintuigen verbindt en de gastronomie tot ver buiten de keuken van De Treeswijkhoeve laat prikkelen.”

Erfgoed

Het Brabantse broodje en de bijbehorende cultuur zijn in 2016 officieel opgenomen in de Nederlandse lijst van waardevol en uniek immaterieel erfgoed. Dat de week van het worstenbroodje loopt van 6 februari t/m 13 februari is geen toeval. Het zijn de dagen in aanloop naar en tijdens carnaval. Een feest dat onlosmakelijk verbonden is met Brabant.

Mee doen

Hoewel carnaval veelal in de zuidelijke delen van het land wordt gevierd, nodigt Dick Middelweerd ook andere chefs, bakkers, speciaalzaken en worstenbrood liefhebbers uit mee te doen aan de feestelijke aangelegenheid.

Bron: Bakerstreet/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees berichtShell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees berichtChef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid