Diergaarde Blijdorp gaat gefaseerd open


Leisure - Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gaat gefaseerd open. Aankomende zaterdag wordt gestart met maximaal 150 medewerkers en hun gezin. Dat meldt de dierentuin op de website.

De medewerkers en hun gezinnen gaan de aangebrachte voorzieningen en route-aanwijzingen gaan testen. Voor abonnementhouders gaat de dierentuin vanaf 20 mei open, later gevolgd dor dagbezoekers.

De aangescherpte richtlijnen, die op dinsdag 31 maart door het kabinet werden afgeroepen in het kader van bestrijding van het coronavirus, brachten Diergaarde Blijdorp er toe om op 1 april voor onbepaalde tijd het park te sluiten.

Positief

Blijdorp wil het mensen weer mogelijk maken een dagje uit te gaan, maar geeft wel aan dat de instructie van de overheid ‘vermijd drukte’ van belang is. De maatregelen die het park heeft genomen, moeten dat garanderen. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met voorzitter burgemeester Aboutaleb, heeft het voorstel met de maatregelen van Blijdorp positief beoordeeld.

Veilig Samen Uit

Blijdorp volgt het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) in samenwerking met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft opgesteld. Dit protocol biedt drie garanties: anderhalve meter afstand, voldoende en heldere informatie en extra hygiënemaatregelen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit

Onderzoek – Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen. De Efteling is het enige attractiepark binnen de top acht. Aquaria scoren het laagst op loyaliteit. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 6.000 Nederlanders.

Lees bericht

Burgers’ Zoo opent in Arnhem vernieuwd Bush Restaurant

Dierentuin - Burgers’ Zoo in Arnhem heeft een nieuw Bush Restaurant geopend. Aziatisch streetfood is de inspiratie voor het restaurant dat de kleuren en sfeer van het tropisch regenwoud toont. Overdag is het Bush Restaurant open voor regulier dagbezoek en in de avonduren voor zakelijke borrels en diners.

Lees bericht

‘Ondanks herstel wacht horeca onzekere winter’

Analyse - Het herstel van de leisure- en horecamarkt sinds corona is groot. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 wordt zelfs beter gepresteerd, volgens een analyse van de Rabobank. Maar ondanks dit goede herstel moet de sector zich klaar maken voor een onzekere winter. Veel ondernemers zullen te maken krijgen met koopkrachtproblemen bij de consument, stijgende inkoopprijzen en hogere kosten.

Lees bericht


Foodservicesector laat stevige groei zien

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...

Lees bericht

ABN AMRO: ‘Druk op leisure en food gaat toenemen’

Analyse - Hoewel de economie er nog relatief goed voor staat, verwacht ABN AMRO in een analyse dat de druk op de industrie, leisure, retail, food en bouw in de tweede helft van 2022 gaat toenemen. Rentestijgingen en oplopende prijzen voor grondstoffen liggen aan die druk ten grondslag, net als de dure energieprijs.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid