Diviande wint Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley


De prijswinnaars met (tweede van links) Jos Havekotte

Verkiezing - Diviande heeft onlangs de Publieksprijs van Regio FoodValley ontvangen. Het concept van Diviande, waarbij restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen wordt gebruikt voor de productie van gezonde ‘hybride’ roerbakreepjes, overtuigde het publiek om voor deze innovatie te kiezen.

Kipster is in 2020 uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Nederland en wordt gesteund door verschillende foodservicebedrijven zoals HMSHost en Albron. Leghennen worden op diervriendelijke wijze gehouden en de haantjes worden gespaard. De vleesproducten van Kipster voldoen aan het 3 sterren Beter Leven Keurmerk. Op alle vlakken werkt Kipster aan een gesloten kringloop. Daarom zocht het naar een manier om ook het restvlees dat aan de karkassen blijft zitten te verwaarden. In Diviande heeft Kipster een partner gevonden waarmee deze innovatie vorm heeft kunnen krijgen.

Diviande

De uitdaging voor de productontwikkeling van Diviande in samenwerking met Kipster zat vooral in de eiwitsamenstelling van het restvlees. Deze is anders dan bij regulier vlees en bevat veel collageen. De optie voor een volledig vleesproduct werd daardoor snel losgelaten en werd gekozen voor een hybride product. Het uiteindelijke product bestaat uit een bijzonder combinatie van 25% dierlijke eiwitten van Kipster restvlees en 75% plantaardige eiwitten zoals tarwe, erwt en soja.

Jos Havekotte, Sr. Innovation Manager bij Diviande: “Het winnen van de Publieksprijs is een enorme eer voor Diviande en een fantastische erkenning voor ons als productontwikkelaars. Een bevestiging dat we met ons partnership met Kipster een mooie duurzame weg ingeslagen zijn.”

Bron: Diviande/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Regionaal project Orbisk ook in Barneveld van start

Voedselverspilling - Alberto’s Italian in Barneveld, partner van cateringplatform Zakelijk Bezorgd, is de tweede locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. De gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen en Barneveld van Regio Foodvalley zetten de komende twee jaar twee Orbisk systemen in voor regionale horeca.

Lees bericht


Eerste zuivel met twee sterren Beter Leven Keurmerk

Zuivel – Kees Schutte uit Agelo ontvangt als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat bij de productie van zuivelproducten van zijn boerderij de integrale duurzaamheid is geborgd. Daarbij wordt gekeken naar dierenwelzijn, biodiversiteit en natuur. De volle melk is verkrijgbaar bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn. 

Lees bericht


Vernieuwde Smullers open op Utrecht CS

Formulenieuws – De snackautomaat van de vernieuwde Smullers op Utrecht CS telt maar liefst 128 trekluikjes. De vestiging met de look & feel van het Smullers 2.0-format opende deze week en heeft daarmee een van de grootste automatiekmuren van Nederland.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid