Domino’s ondertekent partnerships in dierenwelzijn


Andre ten Wolde, CEO Europe bij Domino's pizza, wil stappen zetten in verbeteren dierenwelzijn

Formulenieuws - Domino’s Pizza Enterprises, heeft een Europees partnership gesloten met dierenwelzijn organisatie Compassion In World Farming (CIWF). Met deze samenwerking zet de keten een volgende stap in het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren. De pizzaketen tekent ook het Better Chicken Commitment.

Met meer dan 1.000 winkels in zes Europese landen en 70 miljoen pizza’s per jaar, wil de keten een duidelijk statement maken in de ambitie om haar menu verder te verduurzamen. André ten Wolde, CEO Domino’s Pizza Enterprises Europa licht toe: “Met onze leveranciers hebben we in de afgelopen jaren afspraken gemaakt over betere leefomstandigheden voor onder andere kippen. Ik ben blij dat we in CIWF een partner hebben gevonden die ons de komende jaren helpt om ons dierenwelzijnsbeleid verder te professionaliseren.”

Domino’s zet zich de komende jaren, samen met CIWF in om in 2026 te voldoen aan de standaarden en richtlijnen van het Better Chicken Commitment. Dit zal van toepassing zijn op alle Domino’s winkels binnen Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Denemarken én Frankrijk.

Menuvariatie

Naast het verbeteren van de leefomstandigheden voor kippen, zorgt Domino’s ook voor meer voor variatie binnen haar menu. Het deeg is sinds 2018 100% veganistisch. In datzelfde jaar voegde de keten tevens veganistische pizza’s toe. Ook dit aanbod is in de laatste jaren gegroeid. De ‘Veggi Pesto Pollo’, een pizzVeganistisch

a met plantaardige kipstukjes, heeft inmiddels een vaste plek op het menu.

Bron: Domino's/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsDomino’s opent eerste half jaar 2021 twintig nieuwe winkels

Formulenieuws – Domino’s Nederland gaat in de eerste helft van 2021 twintig nieuwe vestigingen openen. Belangrijke reden daarvoor is de enorme groei in het aantal bezorgmaaltijden. Naast nieuwe vestigingen, zet de keten dit jaar ook in op meer variatie binnen haar menu en verdere verduurzaming van het bedrijf.

Lees bericht


Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees in maart van start

Actieweek - De vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees, vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 14 maart. Deze jaarlijks terugkerende campagne heeft steeds meer impact en draagt bij aan groeiende normalisering van een flexitarisch eetpatroon. Ook veel foodservicepartijen nemen deel aan deze actieweek.

Lees bericht


Domino’s wil 15% vrouwelijke franchisers in 2023

Formulenieuws –Domino’s wil meer vrouwelijke franchisers hebben. De pizzaketen geeft aan in 2023 15 procent vrouwelijke ondernemers te willen hebben. Om dat te bereiken wordt gestart met het aantrekken van vrouwelijke pizzabezorgers, want 90% van de pizzabezorger wordt uiteindelijk franchiser.

Lees bericht

Domino’s start veiligheidsactie ‘ik heb niks op zak’

Formulenieuws – Domino’s Pizza gaat aandacht vragen voor de veiligheid van maaltijdbezorgers tijdens de Week van de Veiligheid. Met de campagne ‘Ik heb niks op zak’ wil de pizzaketen duidelijk maken dat er bij de maaltijdbezorgers niks te halen valt, omdat bezorgers vrijwel niet meer met contant geld op pad zijn.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid