Domino’s start veiligheidsactie ‘ik heb niks op zak’


Formulenieuws – Domino’s Pizza gaat aandacht vragen voor de veiligheid van maaltijdbezorgers tijdens de Week van de Veiligheid. Met de campagne ‘Ik heb niks op zak’ wil de pizzaketen duidelijk maken dat er bij de maaltijdbezorgers niks te halen valt, omdat bezorgers vrijwel niet meer met contant geld op pad zijn.

Volgens Domino’s is het nog altijd zo dat veel overvallers azen op bezorgers in de overtuiging dat zij cash op zak hebben. Maar zeker vanwege de coronamaatregelen waarbij contactloos betalen de voorkeur heeft, is dat niet het geval. Met de campagne wil het bedrijf daarom laten zien dat er bij maaltijdbezorgers niks te halen valt. Om deze boodschap zichtbaar te maken, dragen maaltijdbezorgers van Domino’s vanaf half oktober een lichtgevende band met de boodschap ‘100% cash free’.

Niks op zak

Tijdens de donkere wintermaanden vraagt Domino’s jaarlijks aandacht voor dit veiligheidsthema. Vorig jaar werkte Domino’s nauw samen met diverse gemeenten om de verlichting op belangrijke routes te verbeteren. Dit jaar zorgt de keten voor extra zichtbaarheid van haar bezorgers zelf met de boodschap dat er niks te halen valt. Woordvoerder Marianne Kemps van Domino’s: “Doordat we vanwege de coronamaatregelen nog steeds veelal cash free bezorgen, is de veiligheid er zeker op vooruit gegaan. Maar we zien ook dat het niet altijd om geld gaat. Dit jaar ging het in 36% van de gevallen om een buit zonder geld. Denk bijvoorbeeld aan een paar pizza’s. Het is dus belangrijk dat we ook nu aandacht blijven vragen voor de veiligheid van bezorgers.”

Bodycam

Ook het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) herkent het probleem van de veiligheid van bezorgers. CCV-adviseur Colin Voetee: “Het is belangrijk om te zoeken naar oplossingen die de veiligheid zichtbaar vergroten. Zoals de inzet van bodycams. De bodycam geeft de bezorger een veilig gevoel bij het uitoefenen van zijn dienst. Bovendien kan het potentiële overvallers afschrikken en mocht het nodig zijn, dan kunnen de beelden de politie helpen bij opsporing.”

Handen in één

De pizzaketen slaat opnieuw de handen in één met het CCV, politie en gemeenten om de veiligheid van de bezorgers te vergroten. Zo startte de keten begin dit jaar in samenwerking met de gemeente Nijmegen, het CCV en aantal andere maaltijdbezorgers een pilot met bodycams. Ook dit najaar stelt het CCV bodycams beschikbaar voor maaltijdbezorgers in Nijmegen. De bezorgers van Domino’s en Thuisbezorgd gaan de bodycams vanaf 10 oktober dragen. De bodycams werken niet alleen als preventiemiddel, bezorgers voelen zich ook veiliger op de weg en beter bestand tegen overvallers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht


Drie favoriete gerechten in één My Domino’s Box

Introductie – Pizzaketen Domino's introduceert de My Domino's Box: een eenpersoons box met ruimte voor een mini-versie van je favoriete pizza en twee bijgerechten. De box is naar eigen smaak samen te stellen. Volgens Domino’s zijn er op die manier honderden mogelijke combinaties mogelijk.

Lees bericht

Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees berichtFrikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid