Duitse franchisers failliet Vapiano starten met take-away


Buitenland - De franchisers van Vapiano willen zich niet zomaar gewonnen geven na het faillissement van moederbedrijf Vapiano SE en starten hun bedrijven weer op met takeaway. Dat meldt het Duitse vakblad Foodservice.

Het gaat om 25 restaurants van 17 franchisenemers in Duitsland, die buiten de financiele problemen vallen van het moederbedrijf, zoals die 20 maart bekend werden. Na de faillisementsuitsprak begin april zijn de curatoren op zoek naar een koper voor de formule, die met name zeer populair was bij jongeren op zoek naar gezonde voeding. geken wordt met name naar oplossingen met een vroegere eigenaar, zoa laat de chefredateur van Foodservice weten.

Lifestylemerk

De take-away is nu beschikbaar op 21 locaties. Daarnaast wordt er vanuit negen locaties ook bezorgd. De reden waarom de franchisers gestart zijn, is niet alleen financieel gedreven, maar ook om het lifestylemerk Vapiano in Duitsland weer nieuw leven in te blazen, zo meldt Foodservice.

Daarnaast willen de franchisers laten zien dat hun restaurant niet getroffen worden door dezelfde ontwikkelingen als bij het moederbedrijf. De franchisers zijn vertegenwoordigd in de Vereinigte Deutsche Vapiano Partner e.V. (DEVAP).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht



Van der Valk neemt meerderheidsbelang in Dunkin’

Formulenieuws - Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang verkregen in Dunkin’ Nederland en België. VDVI ziet de deelneming als een belangrijke stap in het verder verbreden van de hospitality dienstverlening. Voor Dunkin’ in Nederland en België betekent de samenwerking een fase van verdere groei.

Lees bericht

Nederlanders besteden €2,2 miljard bij restaurantketens

Onderzoek - De grootste Nederlandse restaurantketens trokken het afgelopen jaar 6,8 miljoen bezoekers. Zij besteedden gemiddeld €115 tijdens hun bezoek en gaven gezamenlijk in totaal €2,2 miljard uit bij deze ketens. Nederlanders van 18 tot 34 jaar gaven aanzienlijk minder uit (€97) dan 50-plussers (€131). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Restaurantketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


‘Meer vegan bestellingen bij Thuisbezorgd’

Onderzoek – Maaltijdbestelsite Thuisbezorgd zag het aantal vegan bestellingen de afgelopen twee jaar met 25 procent groeien. Hoewel vegan op het totaal volume aan bestelde maaltijden nog beperkt is, spreekt Thuisbezorgd wel de verwachting uit dat vegan in 2023 definitief doorbreekt.

Lees bericht

Kwalitaria krijgt derde locatie in Amsterdam

Formulenieuws – Amsterdam is een Kwalitaria rijker. Na twee vestigingen in Amsterdam-Oost, heeft de cafetariaformule nu een vestiging geopend aan de Hobbemakade in Amsterdam-Zuid. Twee broers zien in de locatie uitstekende mogelijkheden, vooral met bezorging.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid