Dutch Food Week voortaan ‘De Week van Ons Eten’


'Week van Ons Eten' moet mensen bewuster maken van wat er gegeten wordt. Gezond eten kan op veel plaatsen zoals hier bij La Place

Actie - De tweede week van oktober wordt voortaan ‘De Week van Ons Eten’. Dat heeft de organisatie van de Dutch Food Week besloten. Met het Nederlandstalige vervolg wil de organisatie beter aansluiten bij het Nederlandse publiek om te laten zien wat we in Nederland weten, kunnen en doen op het gebied van ons eten.

‘De Week van Ons Eten’ wil onder het motto ‘weet wat je eet’ mensen in Nederland bewuster maken van de waarde van ons eten. Dan gaat het over onze gezondheid, duurzaamheid, als sociaal bindmiddel (het leven moet ook gezellig zijn) en over de economische en strategische waarde voor ons land.

De organisatie wil er daarnaast aan bijdragen dat boeren, tuinders, vissers, levensmiddelenbedrijven en betrokken organisaties eromheen het gesprek aangaan met de samenleving en er een gerespecteerd en geïntegreerd onderdeel van zijn.

‘De Week’ wordt dit jaar geopend op 3 en 4 oktober in het Friese Bolsward. Onderdelen zijn onder meer de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente- & Fruit Dag, het Burgemeestersontbijt, de provinciale Waarde-Ringen en de afsluitende ‘Ontmoet De Boer Dag’ op zaterdag 12 oktober. Daarnaast vinden vele honderden activiteiten in het hele land plaats van 5 t/m 12 oktober. Initiatieven die te maken hebben met ons eten kunnen zich hier aanmelden.

De Week van Ons Eten is een initiatief van Dutch Food Week, opgezet door de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Health-Holland, de Ministeries van LNV en EZK en diverse bedrijven en instanties.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Brabantse onderwijsinstellingen stimuleren gezond snacken

Actie – Brabantse onderwijsinstellingen hebben,  samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO , de Nationale Groente- en Fruitdag aangegrepen om de studenten van een aantal scholen te voorzien van gezonde snacks. De studenten kunnen op donderdag 12 oktober gratis een appeltje mee pakken bij de ingang van hun school.

Lees bericht


Nederland Vleesland bij opening Dutch Food Week

Actie - Een lekker stukje vlees wordt zeer gewaardeerd. Dat bleek vrijdag 7 oktober bij de speciale voorproefmarkt in hartje Den Bosch waarmee Dutch Food Week van start ging. Al enkele uren voor het evenement eindigde, waren alle traktaties zoals grillworst, pulled pork en hamburgers tot de laatste kruimel en vezel uitgedeeld, laat Nederland Vleesland weten.

Lees bericht

Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week

Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid