Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week


Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del van de bedacht een programma dat zowel ingaat op de gezonde als de duurzame aspecten van eten en drinken. Het besef dat eten en drinken invloed heeft op de vitaliteit van mensen, groeit steeds meer bij mensen. Maar de keuzes die mensen maken heeft ook een steeds duidelijkere impact op het milieu. Volgens Vitam gaat gezond en duurzaam eten hand in hand.  Reden om de gasten daarom te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Programma Medewerkers van de Belastingdienst en Politie kunnen deze week daarom Vitam’s vegan mayo, een vegetarische cheeseburger en gezonde smoothies proeven. Ook is er aandacht voor groenten en worden gasten geïnspireerd om vaker seizoensgroenten op het menu te zetten. Niet alleen omdat de groenten dan op hun best zijn, het zorgt ook voor variatie én heeft de minste milieu impact. Om die reden koopt Vitam tenminste 95% van haar groenten en fruit in met energielabel A en B, waarvan 75% groente en fruit van Nederlandse bodem. Bron: Vitam/@FoodClicks Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del van de bedacht een programma dat zowel ingaat op de gezonde als de duurzame aspecten van eten en drinken. Het besef dat eten en drinken invloed heeft op de vitaliteit van mensen, groeit steeds meer bij mensen. Maar de keuzes die mensen maken heeft ook een steeds duidelijkere impact op het milieu. Volgens Vitam gaat gezond en duurzaam eten hand in hand.  Reden om de gasten daarom te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Programma Medewerkers van de Belastingdienst en Politie kunnen deze week daarom Vitam’s vegan mayo, een vegetarische cheeseburger en gezonde smoothies proeven. Ook is er aandacht voor groenten en worden gasten geïnspireerd om vaker seizoensgroenten op het menu te zetten. Niet alleen omdat de groenten dan op hun best zijn, het zorgt ook voor variatie én heeft de minste milieu impact. Om die reden koopt Vitam tenminste 95% van haar groenten en fruit in met energielabel A en B, waarvan 75% groente en fruit van Nederlandse bodem. Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dutch Food Week voortaan ‘De Week van Ons Eten’

Actie - De tweede week van oktober wordt voortaan ‘De Week van Ons Eten’. Dat heeft de organisatie van de Dutch Food Week besloten. Met het Nederlandstalige vervolg wil de organisatie beter aansluiten bij het Nederlandse publiek om te laten zien wat we in Nederland weten, kunnen en doen op het gebied van ons eten.

Lees bericht


Brabantse onderwijsinstellingen stimuleren gezond snacken

Actie – Brabantse onderwijsinstellingen hebben,  samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO , de Nationale Groente- en Fruitdag aangegrepen om de studenten van een aantal scholen te voorzien van gezonde snacks. De studenten kunnen op donderdag 12 oktober gratis een appeltje mee pakken bij de ingang van hun school.

Lees bericht

Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht

Vitam test True Prices bij provincie Groningen

Catering – Cateraar Vitam is bij het provinciehuis in Groningen gestart met een test waarbij de echte prijs van een tweetal gerechten inzichtelijk worden gemaakt. Dit is de prijs die de gasten gewend zijn te betalen plús de milieukosten en sociale kosten. Deze zogenoemde meerkosten zijn berekend door samenwerkingspartner True Price.

Lees bericht


Vooral veel vendingnieuws op beurs Facilitair

Vakbeurs – De beurs Facilitair en Gebouwenbeheer, onlangs gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, was weliswaar kleiner dan de vorige editie, maar liet desalniettemin wel een aantal nieuwe ontwikkelingen zien. Vooral op gebied van vending waren er nieuwe oplossingen te zien, al dan niet als aanvulling op locaties waar reguliere catering een probleem is.

Lees bericht

Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid