Ede krijgt culinaire speelplaats het SmaakPark


Leisure - Fermentatie-auteur Christian Weij heeft er met zijn vrouw en voedingscoach Petra Busser bijna tien jaar aan gewerkt: het SmaakPark in Ede. Smaakpark een permanent foodfestival waar je alles kunt leren over duurzame en gezonde voeding.

Vrijdag 27 augustus worden - na een verbouwing van anderhalf jaar - de deuren voor het publiek geopend. Het foodfestival is gevestigd in de voormalige schermhal van defensie en moet een plek zijn waar mensen kunnen komen eten, leren koken, ontspannen, experimenteren, producten ontwikkelen, spelen, plukken en later ook slapen. “Op het SmaakPark willen we bezoekers inspireren en ze op een ander manier naar voeding laten kijken, aldus Christian Weij. “Enerzijds door het gebruik van lokale producten te stimuleren en anderzijds door mensen te leren dat zelf voedsel verbouwen en voedsel verwerken erg leuk en lekker is”.

Eetzaal met 5 keukens

Het hart van het SmaakPark is de eetzaal, waar alle gerechten samenkomen, die in de foodstands op het park door koks worden bereid. Iedere vier maanden is er een nieuw thema waar de koks zich in verdiepen en waarmee lokale gerechten worden bedacht. De eerste vier maanden staat alles in het teken van explosieve smaken. “Verwacht pittige hapjes, prikkelende frisdranken, workshops met smaakbommetjes en verrassende groentegerechten die niet voor vlees onderdoen”, aldus een enthousiaste Weij.

Kookschool en foodlab

Op het Smaakpark zijn voor foodies en professionals ook workshops, masterclasses en meerdaagse cursussen, ingevuld door specialisten. In het foodlab is ruimte voor innovaties. Tijdens de opening zal het foodlab zich presenteren met een volledig plantaardige droge worst.

Opening

Vrijdag 27 augustus gaat het Smaakpark open. Aanwezig zijn dan een aantal partners het initiatief, zoals de gemeente Ede, die zich als stad graag wil profileren op het gebied van voeding, duurzame brouwer Gulpener, lokale producent Remeker en stichting Dutch Cuisine.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Medaillewinnaars alcoholvrije dranken 2024 bekend

Verkiezing - De grootste alcoholvrije drankencompetitie ter wereld heeft de medaillewinnaars voor 2024 bekend gemaakt. De winnaars zijn bekend geworden na het beoordelen van zo’n 450 alcoholvrije producten, van wijnen, sterke dranken en bieren tot kombucha's, aperitieven en cocktails. De producten werden deze maand in Londen door diverse panels van topproevers.

Lees bericht


Rotterdam krijgt met SMASH een nieuwe hamburgerervaring

Horecaconcept – Rotterdam moet binnenkort een nieuw horecaconcept krijgen waar alles draait om de hamburger. Initiatiefnemer Diego Buik belooft een bescheiden menukaart maar ‘met de vertrouwde kwaliteit van Chef Diego en Diego’s Burgers, vertaald naar een 'diner-concept' met burgers, friet en dranken’.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Provincie Fryslân

Catering - CIRFOOD gaat vanaf 1 oktober dit jaar de culinaire dienstverlening verzorgen voor Provincie Fryslân. De samenwerking markeert een uitbreiding van CIRFOOD's portfolio in zowel het B&I segment als in de provincie Friesland. Voor de Provincie Fryslân heeft CIRFOOD speciaal het concept 'Duorsum Smakelân' ontwikkeld.

Lees bericht

Terug naar de ‘flavor’ op Food Inspiration Days Outdoor

Foodevent - Proeven, ruiken, koken, vergelijken, het kan allemaal op het eerste Food Inspiration Days Outdoor-event in Ede. Het vroegere eendaagse Unplugged heeft plaats gemaakt voor een tweedaags buitenspektakel op het terrein van kaasboerderij Remeker waar op zoek wordt gegaan naar de kern van elk product, of dat nu de kwaliteit, de boer, de teler of de smaak van het...

Lees bericht


‘World Food Experience komt nu in haalbare variant’

Attractie – Het is nog even afwachten, maar stichting WFC Experience verwacht dat de nieuwe invulling van de World Food Experience op het terrein van de Mauritskazerne in Ede groen licht krijgt van de gemeente Ede en de provincie Gelderland. In het vernieuwde plan is ruimte voor interactie, flexibele programmering en verbinding met lokale, regionale en nationale voedselinitiatieven.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid