Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah gastchefs bij RIJKS


Horeca - Op 21, 22 en 23 april zijn de chefs Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant 'Locavore' op Bali, te gast bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. 'Locavore' gaat over lokaal eten, van rauwe Balinese abalone tot Sumbawa oesters. Samen met executive chef Joris Bijdendijk van RIJKS wordt een speciaal lunch- en dinermenu gecreëerd en geserveerd tijdens het driedaagse evenement: RIJKS x LOCAVORE. De Nederlander Eelke Plasmeijer begon zijn keukencarrière op 14-jarige leeftijd. Het echte koken leerde hij bij het toenmalige twee-sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam. Tijdens een bezoek aan zijn mentor in Jakarta in 2008 werd hij overgehaald de positie van Head chef over te nemen in een lokaal restaurant. Daar ontstond een klik met Ray Adriansyah die daar als sous-chef aan de slag ging en de keuken van Alila in Ubud onder hun hoede namen. De passie voor het koken met duurzaam geproduceerde en lokale ingrediënten deed Eelke en Ray besluiten het concept naar het volgende niveau te brengen. Samen met restaurant manager Adi Karmayasa werd Locavore opgestart. In 2016 werd Locavore uitgeroepen tot Best Restaurant in Indonesia. RIJKS nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchefs uit. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomde RIJKS® onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central in Lima, Peru) en Fergus Henderson (St. John, Londen). RIJKS werd onlangs beloond met een Michelinster. Bron: RIJKS Horeca - Op 21, 22 en 23 april zijn de chefs Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant 'Locavore' op Bali, te gast bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. 'Locavore' gaat over lokaal eten, van rauwe Balinese abalone tot Sumbawa oesters. Samen met executive chef Joris Bijdendijk van RIJKS wordt een speciaal lunch- en dinermenu gecreëerd en geserveerd tijdens het driedaagse evenement: RIJKS x LOCAVORE. De Nederlander Eelke Plasmeijer begon zijn keukencarrière op 14-jarige leeftijd. Het echte koken leerde hij bij het toenmalige twee-sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam. Tijdens een bezoek aan zijn mentor in Jakarta in 2008 werd hij overgehaald de positie van Head chef over te nemen in een lokaal restaurant. Daar ontstond een klik met Ray Adriansyah die daar als sous-chef aan de slag ging en de keuken van Alila in Ubud onder hun hoede namen. De passie voor het koken met duurzaam geproduceerde en lokale ingrediënten deed Eelke en Ray besluiten het concept naar het volgende niveau te brengen. Samen met restaurant manager Adi Karmayasa werd Locavore opgestart. In 2016 werd Locavore uitgeroepen tot Best Restaurant in Indonesia. RIJKS nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchefs uit. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomde RIJKS® onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central in Lima, Peru) en Fergus Henderson (St. John, Londen). RIJKS werd onlangs beloond met een Michelinster. Bron: RIJKS

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid