Eerste locatie Freshly Chopped opent in Leiden


De eerste Freshly Chopped bevindt zich op de Stationsweg in Leiden

Formulenieuws – Deze week is in Leiden, vlakbij het station, de allereerste Freshly Chopped vestiging in Nederland geopend. Het succesvolle Ierse franchiseconcept heeft al meer dan 60 restaurants in Ierland, de UK en Cyprus, en gaat nu ook in Nederland van start met de verkoop van verse, gezonde salades en maaltijden.

Bij Freshly Chopped stellen bezoekers eenvoudig en snel zelf een gezonde en verse maaltijd samen. Vandaar ook de naam Freshly Copped, omdat de ingrediënten onder toeziend oog van de  gast bij elkaar worden ‘gechopped’. De keuze bestaat uit salades, wraps, hotpots of choppitos, maar ook smoothies, sapjes, acaï bowls of warme dranken. Bezoekers kunnen daarbij kiezen uit vastgestelde menu’s of zelf een eigen combinatie samenstellen.

Makkelijk en snel

Freshly Chopped wil gezond eten zo gemakkelijk mogelijk maken, ook voor de mensen die onderweg zijn. Bij het ‘Grab & Go’ gedeelte kiezen gasten een verse salade uit de koeling en rekenen af bij de snelkassa. Via ‘Click & Collect’ kan online alvast een gerecht besteld worden en even snel als simpel afgehaald worden.

Gestart in Ierland

Freshly Chopped is een Iers concept en in 2012 gestart door Brian Lee in Dublin. Inmiddels is de formule in verschillende landen terug te vinden en heeft het bedrijf miljoenen verse, gezonde salades geserveerd.  Brian Lee: “We zijn verheugd om samen te werken met Hans Wingender en het team van Fresh Food Fast Company om Freshly Chopped naar Nederland te halen met onze eerste winkel in Leiden.” De studentenstad wordt gezien als goede sprinkplank voor de Nederlandse markt.

Master franchisee-rechten

Hans Wingender, managing director van Fresh Food Fast Company, verwierf begin 2022 de master franchisee-rechten voor heel Europa.  Eerder deed hij ervaring op bij KFC. Wingender Over Freshly Chopped: “Het is zeg maar, de gezonde tak van fastservice en bovendien in veel opzichten maatschappelijk relevant. Vers, gezond en lekker voldoen aan de huidige wensen van de consument”. Vanzelfsprekend is duurzaamheid in de Freshly Chopped formule een belangrijke pijler. Zo zijn alle verpakkingen biologisch afbreekbaar.

Bron: @FoodClicks

Verse salade wordt voorbereid
Het team in Leiden
Menu kiezen of zelf samenstellen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPS in Foodservice lanceert PS Impact Score

Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.

Lees bericht

Arena start met cateraar Levy Europe nieuw cateringconcept

Catering  - Na een aantal maanden van voorbereiding en conceptontwikkeling beleefden afgelopen weekend de bezoekers op de tweede ring Oost de première van een nieuwe manier van stadioncatering in de Amsterdam Arena. Publiekscateraar en Arena-cateraar Levy Europe heeft er samen met het stadion een nieuwe manier van bestellen geïntroduceerd. Daarnaast werden er nieuwe duurzamere fooditems en verpakkingsmaterialen gepresenteerd.

Lees bericht

Yum! Brands neemt 218 restaurants over van EG Group

Buitenland – Yum! Brands' KFC heeft aangegeven dat het 218 restaurants zal overnemen van zijn grootste franchisenemer EG Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Yum Brands neemt de locaties over om de groeistrategie in Groot-Brittannië en Ierland te versnellen.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid