'Eerste mosselsleep heeft veelbelovend vleespercentage'


Op de foto: Hein Robbers (midden, eigenaar Strandpaviljoen Oase) keurt de eerste mosselvangst met Rob van der Hoeven (links, visspecialist SmitVis) en Marein van Erp (rechts, commercieel manager SmitVis)

Groothandel - Hein Robbers van Strandpaviljoen Oase in Domburg en visspecialisten SmitVis hebben de eerste mosselsleep gekeurd. De eerste lichting van vanochtend liet volgens de specialisten een veelbelovende kwaliteit en vleespercentage zien.

De eerste mosselsleep van het jaar is min of meer de start van het mosselseizoen dat vanaf 2 juli losbrandt. Traditioneel start het mosselseizoen jaarlijks met de verkoop van bodemcultuurmosselen rond de eerste week van juli. Afhankelijk van onder andere het weer, blijft de exacte startdatum vaak tot op het laatste moment onbekend. Dit jaar start het seizoen deze week en zijn de mosselen vanaf vrijdag verkrijgbaar bij SmitVis, onderdeel van Sligro.

Woensdag voeren de visspecialisten van SmitVis samen met Vette & Verhaart – het oudste mosselbedrijf van Yerseke sinds 1880 – uit voor de eerste mosselsleep op de boot ‘BRU 27’.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro Haarlem heropent dinsdag 6 september

Groothandel – Dinsdag 6 september wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Marcel Wijnberger (nieuwe vestigingsdirecteur Sligro Haarlem) verrichten samen met enkele klanten de officiële openingshandeling.

Lees bericht


Eerste PostNl Businesspoint bij Shell Serva Amersfoort

Petrol – De ruimte was er en de motivatie om iets meer met postbussen te doen was er. Na het faillissement van kantoorboekhandelsketen Office Center kwam er in de keistad ruimte voor een nieuw PostNL Businesspoint. Shell Serva in Amersfoort zag er brood in, maar wilde van de ruimte wel iets meer maken dan een ‘truttig puntje van PostNL’.

Lees bericht

Sligro ziet omzet en resultaat verder herstellen

Groothandel - De omzet van de Sligro Food Groep over het eerste halfjaar 2022 bedroeg €1.129 miljoen, een toename van 43,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. In Q2 wist de groep een groei te realiseren van 43,7%. De nettowinst over het eerste halfjaar kwam uit op €23 miljoen.

Lees bericht

Plaza digitaliseert verder met orderkiosken

Formulenieuws - Plaza ’t Krûûspunt op Ameland is in mei gestart met orderkiosken. Het cafetariabedrijf wil met de plaatsing van de bestel- en afrekenzuilen inspelen op de toenemende vraag naar snelheid en gemak. Het is de derde Plaza-locatie die de stap naar verdere digitalisering maakt.

Lees berichtSWO De Splinter wijzigt naam in GemaQ en gaat adviseren

Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid