'Eerste mosselsleep heeft veelbelovend vleespercentage'


Op de foto: Hein Robbers (midden, eigenaar Strandpaviljoen Oase) keurt de eerste mosselvangst met Rob van der Hoeven (links, visspecialist SmitVis) en Marein van Erp (rechts, commercieel manager SmitVis)

Groothandel - Hein Robbers van Strandpaviljoen Oase in Domburg en visspecialisten SmitVis hebben de eerste mosselsleep gekeurd. De eerste lichting van vanochtend liet volgens de specialisten een veelbelovende kwaliteit en vleespercentage zien.

De eerste mosselsleep van het jaar is min of meer de start van het mosselseizoen dat vanaf 2 juli losbrandt. Traditioneel start het mosselseizoen jaarlijks met de verkoop van bodemcultuurmosselen rond de eerste week van juli. Afhankelijk van onder andere het weer, blijft de exacte startdatum vaak tot op het laatste moment onbekend. Dit jaar start het seizoen deze week en zijn de mosselen vanaf vrijdag verkrijgbaar bij SmitVis, onderdeel van Sligro.

Woensdag voeren de visspecialisten van SmitVis samen met Vette & Verhaart – het oudste mosselbedrijf van Yerseke sinds 1880 – uit voor de eerste mosselsleep op de boot ‘BRU 27’.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro gelooft in krachtig herstel ondanks omzetdaling

Groothandel – Ondanks het omzetverlies over de eerste maanden van dit jaar door alle coronamaatregelen, ziet Sligro de komende periode met vertrouwen tegemoet. Zo is de groothandel gestart met de bouw van een nieuw vers-distributiecentrum in Veghel, is de ombouw van de zelfbedieningslocaties naar de 3.0 formule hervat met de verbouwing van Sligro Heerlen en wordt gestart met een bezorgservicelocatie in Gent...

Lees bericht

{if '1' == '1'}

Sligro breidt Slim Ondernemen nog verder uit

Groothandel – Sinds medio 2020 helpt Sligro met ‘Slim Ondernemen’ klanten om meer uit hun zaak te halen. Hierbij gaat het om oplossingen op een breder vlak dan food alleen: denk aan rendement, personeel, loyaliteit en duurzaamheid. En sinds kort ook: efficiënte bedrijfsvoering. De oplossingen die hieronder vallen richten zich op de operationele kant van de business.

Lees bericht

{if '2' == '1'}

Sligro helpt klanten Slim Ondernemen

Interview - Met Slim Ondernemen helpt Sligro klanten meer uit hun zaak te halen. Hierbij gaat het om oplossingen op een breder vlak dan food alleen: denk aan rendement, personeel, loyaliteit en duurzaamheid. Volgens Dries Bögels (directeur Foodservice Nederland) en Hanna Polman (manager Customer Solutions) is dit nog maar het begin van de mogelijkheden die Sligro te bieden heeft. ...

Lees bericht

Omzet Sligro daalt in eerste kwartaal met bijna 40%

Groothandel –  Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2021 een omzet van €328 miljoen, een afname van €205 miljoen of 38,4% ten opzichte van de omzet van €533 miljoen in 2020. Dat meldt de groothandel uit Veghel vandaag in het kwartaalbericht.

Lees bericht


Sligro komt met herstartcampagne voor de horeca

Groothandel – Nu op 28 april de terrassen weer open mogen en er meer ruimte komt voor de horecabedrijven, komt groothandel Sligro met een herstartcampagne. De groothandel uit Veghel wil met de campagne ‘Voor elkaar, met elkaar’ op een hartverwarmende manier de Nederlandse horeca laten weten dat van de herstart er samen een groot succes van gaan maken.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid