Eerste Pinksterdag recorddag voor bioscopen en filmtheaters


Bezoekers wisten eerste Pinksterdag de weg naar de bioscopen en filmtheaters weer volop te vinden / Foto bij: Pathé bioscopen

Leisure - Eerste Pinksterdag was een recorddag voor alle bioscopen en filmtheaters. In totaal hebben 189.263 mensen de bioscopen en filmtheaters bezocht. Zondag 5 juni is daarmee de beste dag sinds de start van de coronapandemie van 26 februari 2020. Dat meldt de vereniging voor bioscopen en filmtheaters (NVBF).

Bezoekers kwamen vooral voor de uitgestelde blockbusters als Top Gun: Maverick en Jurrasic World:Dominion. Maar ook de films Bad Guys, Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Marokkaanse Bruiloft waren terug te vinden in de top 5 publiekstrekkers.

Sinds de heropening van de bioscopen en filmtheaters in februari van dit jaar zijn er 9,4 miljoen bezoekers geweest.

Bron: NVBF/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Jimmy’s bouwt nieuwe duurzame hoofdvestging in Ridderkerk

Hoofdkantoor - Jimmy Products, de producent van Jimmy’s Popcorn, Nachos en Dips, heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe hoofdvestiging gaat bouwen op het bedrijventerrein Dutch Fresh Port in Ridderkerk. Dit nieuwe bedrijvenpark is uitsluitend bestemd voor circulaire en duurzame agrofood-bedrijven. Jimmy’s wil hier de eigen ambities op het terrein van duurzaamheid verwezenlijken.

Lees bericht

Boris van der Ham voorzitter Vereniging van Bioscopen

Benoeming - Boris van der Ham is per 1 januari 2022 benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Van der Ham is daarmee de derde buitenvoorzitter van de vereniging. Van der Ham volgt Winnie Sorgdrager op die na tien jaar voorzitterschap het stokje overdraagt.

Lees bericht


Bioscoopbranche verbaasd over mogelijk OMT-advies

Bioscopen – De bioscoopbranche heeft met verbazing kennis genomen van het mogelijke advies van het Outbreak Management Team (OMT)  om bioscopen en theaters tijdelijk te sluiten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) heeft de sector laten zien dat het de afspraken nakomt en goed controleert.

Lees bericht

‘NVBF wil geen coronatoegangsbewijs voor bioscoop- en theaterbezoek’

Bioscopen - De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) spreekt in een  open brief aan het demissionaire kabinet haar zorgen uit over het vervallen van de anderhalvemeterregel per 20 september als het aantal besmettingen en ziekenhuizen die versoepeling toestaan. Consequentie daarvan zou zijn dat de bedrijven in deze sector bezoekers moet vragen om een coronatoegangsbewijs wanneer meer dan 75 mensen in...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid