Efteling-baas Fons Jurgens nieuwe voorzitter van Club van Elf


Fons Jurgens, de nieuwe voorzitter van de Club van Elf / Foto bij: Club van Elf

Benoeming – Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling, is voorzitter geworden van de Club van Elf. Hij nam het voorzitterschap onlangs over van Mascha Taminiau, directeur van Walibi Holland, die 10 jaar de voorzittershamer in handen had.

De Club van Elf is in het begin van de jaren zeventig ontstaan toen – onder druk van de energiecrisis en de autoloze zondagen – de vooruitzichten voor de dagattractiebedrijven enorm in het gedrang kwamen. Vanuit een protestbijeenkomst in Den Haag ontstond de behoefte bij toenmalige directeuren van grote dagattracties, veelal ook eigenaren, om met elkaar contact te houden. Dit waren toen elf bedrijven. Inmiddels is de groep gegroeid en telt nu 24 leden.

Gelijktijdig met de voorzitterswisseling is ook de positie van penningmeester veranderd. Quinten Luykx, Cluster General Manager van Merlin Entertainments, volgt Bart Siemerink op in deze functie. Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering werd ook officieel afscheid genomen van directeur Kees Klesman.

De leden van de Club van Elf ontvangen jaarlijks rond de 27 miljoen bezoekers in attractieparken, musea, dierentuinen en stadsattracties. Binnen deze leisurelocaties werken meer dan 10.000 medewerkers.

Bron: Club van Elf/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht




La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees bericht


La Place de Efteling krijgt complete make-over

Formulenieuws - La Place gaat samen met exploitant Vermaat de La Place-vestiging op attractiepark de Efteling volledig verbouwen. Het restaurant krijgt een complete make-over en transformatie. Zowel interieur als exterieur wordt aangepast en krijgt een oriëntaalse look en feel passend het thema van het gebied, ‘De Wereld van Sindbad’.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid