‘Efteling en Maastricht UMC+ meest aantrekkelijke werkgever’


Carroucel Theater, een van de attracties in De Efteling. Het attractiepark dat een hoge loyaliteitsscore heeft / Foto bij: De Efteling

Onderzoek - Efteling en Maastricht UMC+ ontvangen de Randstad Awards als meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse Randstad Employer Brand Research dat onderzoeksbureau Kantar.

Respondenten konden voor de meest aantrekkelijke werkgevers kiezen uit de 150 grootste Nederlandse organisaties. Uit het onderzoek blijkt dat salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden nog altijd de belangrijkste factoren zijn voor werknemers. Maar ook een prettige werksfeer en een goede balans tussen werk en privéleven worden hoog gewaardeerd door zowel nieuwe als bestaande werknemers. Als meest aantrekkelijke sectoren worden de hightech en IT sector gnoemd.

Randstad doet elk jaar onderzoek naar de aantrekkelijkheid van de 150 grootste profit en non-profit werkgevers van ons land. In de top 10 van beste werkgevers in 2023 staan drie hightech bedrijven, namelijk ASML, Philips en Thales. Deze sector was de afgelopen drie jaar de meest aantrekkelijke sector. Hans Huzen, Directeur Randstad Inhouse Services: “Werkgevers kunnen zich onderscheiden met goed werkgeverschap in de krappe arbeidsmarkt. Naast de traditionele top drie van belangrijke aspecten die van belang zijn voor een werkgever, zie ik in de praktijk dat steeds meer werknemers kijken naar de rol die bedrijven en werkgevers spelen in de samenleving. Goed voor mensen zorgen, oog hebben voor de samenleving en een inclusieve en veilige werkomgeving bieden zijn van steeds essentiëler belang. En dat geldt zeker voor de jongere generatie.”

Top 5 beste werkgevers profit:

1. Efteling

2. ASML

3. Sanquin

4. Coolblue (nieuwkomer in top-10)

5. Royal HaskoningDHV

Top 5 werkgevers non-profit:

1. Maastricht UMC+

2. LUMC

3. Ministerie van Justitie en Veiligheid

4. Rijksoverheid

5. Maxima Medisch Centrum

De Efteling scoort vooral op de zeer goede reputatie, prettige werksfeer en financiële gezondheid.

Fons Jurgens, Algemeen Directeur Efteling: “Het is ontzettend mooi om bekroond te worden met de Randstad Award, beste werkgever. We hebben al jaren enorm veel aandacht voor alle medewerkers die bij de Efteling werken. Door hun goede inzet zorgen zij voor de betovering van onze gasten en maken zij iedere dag weer het verschil.”

Maastricht UMC+ (MUMC+) scoort vooral op baanzekerheid, interessant werk en een zeer goede reputatie. Geraline Leusink, lid Raad van Bestuur Maastricht UMC+: “Dat wij als aantrekkelijkste werkgever in de non-profit sector uit de bus komen, is een geweldige erkenning voor onze organisatie. Een universitair medisch centrum is een dynamische, inspirerende en innovatieve omgeving waar wetenschappelijk onderzoek, academisch onderwijs en de beste zorg met elkaar worden verknoopt. Iedere dag werken onze medewerkers vanuit die grondslag met hart en ziel aan de gezondheidszorg van vandaag en morgen. De waardering over baanzekerheid onderschrijft daarnaast dat we een stabiele werkgever zijn.”

Switchen

Het wel of niet veranderen van baan is de laatste jaren stabiel. Eén op de negen werknemers (11%) is in de afgelopen zes maanden van werkgever veranderd en 14% is van plan dat in de komende zes maanden te doen. De jongste leeftijdscategorie (18-24 jaar) veranderde twee keer zo vaak als het gemiddelde (24%).

Top 5 redenen om te switchen van baan:

1. Gebrek aan belangstelling in de huidige baan (41%)

2. Een beter aanbod (39%)

3. Het kunnen verbeteren van de werk-privé balans (36%)

4. Betere vergoeding voor duurder leven (31%)

5. Het gebrek aan doorgroeimogelijkheden in huidige baan (29%)

Kwart werkenden zou overstap krapte sector overwegen

Desgevraagd zegt bijna één op de vier werkenden serieus te overwegen in een schaarste sector te gaan werken zoals het onderwijs, de zorg of de techniek. Nog eens 19% van de ondervraagden overweegt mogelijk in de toekomst over te willen stappen naar één van de krapte sectoren.

In de schaarste sectoren is een overstap naar het onderwijs het meest populair (7%), gevolgd door zorg en welzijn (5%), IT (5%), politie (4%), techniek (3%) en kinderopvang (1%).

Top 5 van grootste barrières om over te stappen naar een baan in een krapte sector:

1. Niet de juiste training of opleiding gehad (32%)

2. Te laag salaris (26%)

3. Geen relevante werkervaring (21%)

4. Kosten voor training en opleiding (16%)

5. Hoge werkdruk (16%)

Bron: Randstad/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht


Lekkerland gaat nieuw dc bouwen in Waddinxveen

Groothandel - Lekkerland Nederland gaat de distributie vanuit Waddinxveen, waar het drie verschillende locaties heeft, concentreren. De distributiecentra in de omgeving van Distripark A12 zullen worden ondergebracht in een nieuw te bouwen distributiecentrum dat Lekkerland in september 2024 in gebruik wil nemen.

Lees bericht


La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees bericht


La Place de Efteling krijgt complete make-over

Formulenieuws - La Place gaat samen met exploitant Vermaat de La Place-vestiging op attractiepark de Efteling volledig verbouwen. Het restaurant krijgt een complete make-over en transformatie. Zowel interieur als exterieur wordt aangepast en krijgt een oriëntaalse look en feel passend het thema van het gebied, ‘De Wereld van Sindbad’.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid