Efteling opent vernieuwd restaurant Fabula
Leisure – Gelijktijdig met de opening van een nieuwe attractie heeft de Efteling ook een nieuw restaurant geopend. Het attractiepark veranderde daarvoor het oude zelfbedieningsrestaurant Octopus in Restaurant Fabula. Het restaurant dat vlak bij de uitgang zit richt zich qua assortiment op de wereldkeuken. De nieuwe horecagelegenheid kent ook een afdeling voor de koude dranken en kleine hapjes met de naam savannebar. De menukaart van restaurant Fabula bestaat uit burgers, salades en maaltijdboxen, geïnspireerd op de Fabula-4D-film. Een animatiefilm over een knorrige beer en dappere eekhoorn, die de film PandaDroom uit 2002 vervangt. Drie natuurgebieden Alle producten en gerechten kennen als basis de drie natuurgebieden vanuit de nieuwe film zoals savanne, ocean en jungle. Namen die ook synoniem staan voor de ingrediënten kip, vis of vegetarisch. Speciaal voor de kinderen is er ook een Gromm-menu bestaande uit een kipbruger, wrap of pasta die kan worden aangevuld met snoeptomaatjes of een fruitsalade. Het 'Fabula'-bordje waarop het menu van 8 euro wordt geserveerd mag door de kinderen worden meegenomen naar huis. Bestelzuilen Alle producten en gerechten zijn te bestellen via bestelzuilen en ook dat is nieuw binnen de horecalocatie. Bovendien kunnen alle producten en gerechten ter plekke worden gegeten of worden meegenomen. Het restaurant kent ruimere openingstijden dan het park. In het restaurant zijn ook de souvenirs van Fabula te koop. Bron: @FoodClicks Leisure – Gelijktijdig met de opening van een nieuwe attractie heeft de Efteling ook een nieuw restaurant geopend. Het attractiepark veranderde daarvoor het oude zelfbedieningsrestaurant Octopus in Restaurant Fabula. Het restaurant dat vlak bij de uitgang zit richt zich qua assortiment op de wereldkeuken. De nieuwe horecagelegenheid kent ook een afdeling voor de koude dranken en kleine hapjes met de naam savannebar. De menukaart van restaurant Fabula bestaat uit burgers, salades en maaltijdboxen, geïnspireerd op de Fabula-4D-film. Een animatiefilm over een knorrige beer en dappere eekhoorn, die de film PandaDroom uit 2002 vervangt. Drie natuurgebieden Alle producten en gerechten kennen als basis de drie natuurgebieden vanuit de nieuwe film zoals savanne, ocean en jungle. Namen die ook synoniem staan voor de ingrediënten kip, vis of vegetarisch. Speciaal voor de kinderen is er ook een Gromm-menu bestaande uit een kipbruger, wrap of pasta die kan worden aangevuld met snoeptomaatjes of een fruitsalade. Het 'Fabula'-bordje waarop het menu van 8 euro wordt geserveerd mag door de kinderen worden meegenomen naar huis. Bestelzuilen Alle producten en gerechten zijn te bestellen via bestelzuilen en ook dat is nieuw binnen de horecalocatie. Bovendien kunnen alle producten en gerechten ter plekke worden gegeten of worden meegenomen. Het restaurant kent ruimere openingstijden dan het park. In het restaurant zijn ook de souvenirs van Fabula te koop. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees berichtRestaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees bericht