Eigenaar Blokker doet bod op Hema


Retail - Mirage Retail Group, eigenaar van de Nederlandse winkelketen Blokker, heeft een bod gedaan op warenhuisketen Hema. Diverse media melden dit.

Hema maakt dit weekend een spannende tijd door, omdat het maandag 50 miljoen euro moet aflossen van een schuld van in totaal 750 miljoen euro. Een schuld die is ontstaan in het verleden. Indien deze schuld niet wordt verminderd, zou het warenhuis in handen komen te vallen van de huidige schuldeisers en dat wil de huidige eigenaar Marcel Boekhoorn voorkomen.

Volgens de NOS brengt het bod van Blokker Boekhoorn nu in een lastige onderhandelingspositie. De huidige schuldeisers hebben immers nu een keuze tussen de voorstellen uit de onderlinge onderhandelingen met Boekhoorn, maar kunnen ook kiezen voor het Blokker-bod.

De Hema-eigenaren laten in het zelfde NOS-bericht weten verbaasd te zijn over het bod van Blokker, omdat zij niets hebben vernomen. "Wij hebben niets gehoord van Blokker en als je de keten wilt kopen moet je bij ons zijn. Wij zijn de huidige eigenaren", laat een woordvoerder van Hema weten in het bericht.

Volgens het FD is Blokker ook niet de enige partij die geïnteresseerd is in Hema. Ook andere partijen hebben belangstelling getoond voor het Nederlandse warenhuis bij de schuldeisers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


Helft publiek Huishoudbeurs gemiddeld 24 jaar

Event – “De tijd dat De Huishoudbeurs het domein was van gratis goodies en 50+ huisvrouwen ligt ver achter ons. Van de 25.000 bezoekers die dit weekend naar RAI Amsterdam kwamen, was maar liefst 46 procent gemiddeld 24 jaar.” Dat schrijft de organisatie van De Huishoudbeurs naar aanleiding van het bezoek het eerste weekend.

Lees bericht

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht

Start vernieuwing HEMA-winkels op negen NS-stations

Formulenieuws - HEMA en NS hebben een overeenkomst getekend voor de verlenging van de winkels op negen grote stations. Deze overeenkomst geldt voor een periode van zeven jaar. Als onderdeel van de verlening worden de locaties aangepast met elementen uit de vier pilot-winkels zoals HEMA die begin dit jaar opende.

Lees bericht


HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht

La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid