Eric van Voorthuizen vertrekt als directeur bij SWO de Splinter


Petrol - Directeur Eric van Voorthuizen gaat per 1 juni aanstaande de retailorganisatieSWO de Splinter verlaten. Het bestuur van de retailorganisatie voor tankstation ondernemer en Van Voorthuizen zijn dit overeengekomen. Van Voorhuizen is twee jaar in de directeursfunctie actief geweest en heeft in deze periode verschillende koersaanpassingen doorgevoerd.

Zo hebben de leden nu veel meer keuzevrijheid gekregen in welke diensten ze willen onderbrengen bij SWO de Splinter. Ook zijn er veel meer deals aan de dienstverlening toegevoegd, met name voor de producten ten behoeve van de bakery. Een categorie die steeds belangrijker wordt voor de tankstationondernemer. Daarnaast werd een verregaande automatisering doorgevoerd en wordt nu ook de hele financiële afhandeling naar leden en fabrikanten in eigen beheer uitgevoerd.

Van Voorthuizen werd in 2019 kort na het vertrek van toenmalig directeur Joop Stutterheim aangetrokken. Hij kende de retailorganisatie toen al geruime tijd omdat hij eerder als directeur retail bij de Visser Energy Group verschillende jaren deel had uitgemaakt van de assortimentscommissie van de retailorganisatie.

Het bestuur van SWO de Splinter gaat op zoek naar een nieuwe directeur. Van Voorthuizen oriënteert zich nog op de toekomst en kijkt uit naar nieuwe mogelijkheden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SWO De Splinter wijzigt naam in GemaQ en gaat adviseren

Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.

Lees bericht


Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees bericht

De Splinter en Sligro gaan samen petrolconcepten ontwikkelen

Petrol - Na een uitvoerig tenderproces heeft inkooporganisatie SWO de Splinter uiteindelijk gekozen voor samenwerking met Sligro. Daarmee wordt de samenwerking met de groothandel voortgezet. Daarnaast gaan beide partijen gezamenlijk nieuwe concepten ontwikkelen. De eerste is er al: een koffieconcept in verschillende variaties.

Lees bericht

Broodjesbox opent eerste rijksweglocatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft de eerste locatie geopend aan de snelweg. Het tankstation waarin het shopconcept is gevestigd ligt aan de A32 zuidzijde Shell Dorpshellen, tussen Heerenveen en Wolvega.

Lees bericht


De Jong Katwijk van Shell naar TotalEnergies

Petrol – De shop Eet & Gerei bij de tankstation De Jong in Katwijk is straks niet meer te vinden bij Shell, maar bij TotalEnergies. De omkleuring is vandaag gestart. Eet & Gerei is het shopconcept dat eigenaar Harold de Jong samen met groothandel Lekkerland de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Lees bericht

Van Horne opent eigen shop Buulangerie

Petrol – Buulangerie heet het nieuwe shopconcept van Van Horne Brandstoffen in Budel. Afgelopen vrijdag werd het eigen shopconcept geopend dat zich richt op verschillende eetmomenten van ontbijt, lunch en avond eten.

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid