Eten+Welzijn opent voedingssite voor ex-patiënten IC-opname


Daphne at zure citroenen alsof het appels waren

Website - In samenwerking met IC Connect, Diëtheek, Platform Patiënt+Voeding en Eric-jan de Smaakman lanceert Stichting Eten+Welzijn de website www.vierkeerbeter.nl. Op deze website wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen na een intensive care (IC-)opname. Mensen hebben vaak last van spierverlies, concentratieproblemen en smaak- en geurverlies.

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 80.000 mensen op een IC opgenomen. Ondanks de zorg en begeleiding, ervaren veel mensen als ze weer naar huis mogen allerlei problemen bij hun herstel. De website van Eten +Welzijn moet de patiënten bij dit herstel helpen, bijvoorbeeld na een IC-opname als gevolg van Covid-19.

Op de website wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen na een IC-opname, zoals, spierverlies, concentratieproblemen en smaak- en geurverlies. Per thema worden de belangrijkste vragen in korte video’s beantwoord vanuit verschillende invalshoeken. O.a. een patiënt, intensivist, chef-kok en een diëtist geven hun adviezen en praktische tips. Over een IC-opname de smaak kan beïnvloeden vertelt Daphne Bolman op de site. Ze lag bijna drie maanden op de IC: “Ik at zure citroenen alsof het appels waren. Mijn smaak was zó anders, heel raar. Maar voor mij was dat heel normaal. Ik moest ook weer leren vertrouwen op mijn lijf. Vertrouwen dat ik weer kon staan zonder te vallen of gewoon een kopje thee kon vasthouden.”

VierkeerBeter.nl

De naam VierkeerBeter.nl van de website verwijst naar de vier herstelpijlers: Bouwstoffen voor spierherstel, Brandstoffen voor energie, Beschermstoffen voor de weerstand en Beweging voor de vitaliteit.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



‘Alliantie wil voeding in de zorg gezonder en duurzamer maken’

Zorg - “Samen eten en drinken in de gezondheidzorg gezonder en duurzamer, oftewel ToekomstProef, maken.” Deze missie heeft een aantal partijen uitgesproken tijdens een duurzaam ontbijt op 13 september jl. bij Van Gelder Groente en Fruit Experience Center. Bedoeling is dat zoveel mogelijk partijen die actief zijn in de zorgsector, zich aansluiten om de stappen in gezonde voeding en duurzaamheid binnen...

Lees bericht

‘Sligro wint marktaandeel in Nederland en België’

Groothandel - “Jaar op jaar vergelijkingen zijn weinigzeggend in tijden van COVID-19, maar over de afgelopen twee jaar zien we dat we zowel in Nederland als België marktaandeel gewonnen hebben. Onze weerbaarheid als organisatie, vanuit een cultuur vol ondernemerschap en daadkracht, bleek ook in 2021 groot”, aldus CEO Koen Slippens bij de presentatie van de jaarcijfers.

Lees bericht

Kerst leidt tot hoogste weekomzet supers ooit

Supermarkten – In de week voor kerst rekenden de supermarkten gezamenlijk voor €1.06 miljard af. Dat is een groei van +3.7% ten opzichte van week 51 in 2020. Het betekende de hoogste weekomzet ooit voor supermarkten en de derde keer dat de grens van 1 miljard werd doorbroken.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid