Eten+Welzijn opent voedingssite voor ex-patiënten IC-opname
Website - In samenwerking met IC Connect, Diëtheek, Platform Patiënt+Voeding en Eric-jan de Smaakman lanceert Stichting Eten+Welzijn de website www.vierkeerbeter.nl. Op deze website wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen na een intensive care (IC-)opname. Mensen hebben vaak last van spierverlies, concentratieproblemen en smaak- en geurverlies.
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 80.000 mensen op een IC opgenomen. Ondanks de zorg en begeleiding, ervaren veel mensen als ze weer naar huis mogen allerlei problemen bij hun herstel. De website van Eten +Welzijn moet de patiënten bij dit herstel helpen, bijvoorbeeld na een IC-opname als gevolg van Covid-19.
Op de website wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen na een IC-opname, zoals, spierverlies, concentratieproblemen en smaak- en geurverlies. Per thema worden de belangrijkste vragen in korte video’s beantwoord vanuit verschillende invalshoeken. O.a. een patiënt, intensivist, chef-kok en een diëtist geven hun adviezen en praktische tips. Over een IC-opname de smaak kan beïnvloeden vertelt Daphne Bolman op de site. Ze lag bijna drie maanden op de IC: “Ik at zure citroenen alsof het appels waren. Mijn smaak was zó anders, heel raar. Maar voor mij was dat heel normaal. Ik moest ook weer leren vertrouwen op mijn lijf. Vertrouwen dat ik weer kon staan zonder te vallen of gewoon een kopje thee kon vasthouden.”
VierkeerBeter.nl
De naam VierkeerBeter.nl van de website verwijst naar de vier herstelpijlers: Bouwstoffen voor spierherstel, Brandstoffen voor energie, Beschermstoffen voor de weerstand en Beweging voor de vitaliteit.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
‘Kookworkshops over smaakstoornis verdienen navolging’
Congres - Mensen die weinig of niets proeven of ruiken toch weer laten genieten van eten. Dat was het doel van het programma ‘Eet goed voor jezelf’. In Nederland heeft zo’n vijf procent van de mensen een smaakstoornis.
Lees bericht‘Alliantie wil voeding in de zorg gezonder en duurzamer maken’
Zorg - “Samen eten en drinken in de gezondheidzorg gezonder en duurzamer, oftewel ToekomstProef, maken.” Deze missie heeft een aantal partijen uitgesproken tijdens een duurzaam ontbijt op 13 september jl. bij Van Gelder Groente en Fruit Experience Center. Bedoeling is dat zoveel mogelijk partijen die actief zijn in de zorgsector, zich aansluiten om de stappen in gezonde voeding en duurzaamheid binnen...
Lees bericht‘Sligro wint marktaandeel in Nederland en België’
Groothandel - “Jaar op jaar vergelijkingen zijn weinigzeggend in tijden van COVID-19, maar over de afgelopen twee jaar zien we dat we zowel in Nederland als België marktaandeel gewonnen hebben. Onze weerbaarheid als organisatie, vanuit een cultuur vol ondernemerschap en daadkracht, bleek ook in 2021 groot”, aldus CEO Koen Slippens bij de presentatie van de jaarcijfers.
Lees berichtKerst leidt tot hoogste weekomzet supers ooit
Supermarkten – In de week voor kerst rekenden de supermarkten gezamenlijk voor €1.06 miljard af. Dat is een groei van +3.7% ten opzichte van week 51 in 2020. Het betekende de hoogste weekomzet ooit voor supermarkten en de derde keer dat de grens van 1 miljard werd doorbroken.
Lees berichtCOV: ‘Dierenwelzijn slachterijen op orde volgens NVWA-inspecties’
Vleesverwerking – Dierenwelzijn binnen de slachterijen is op orde, aldus de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). De inspectieresultaten van Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geven dit aan. NVWA deelde volgens de rapportagecijfers geen enkele boete uit op bijna 6.500 inspecties in 2e helft 2020.
Lees berichtCoca-Cola steunt horeca en kwetsbare gezinnen met dinervoucher
Actie – Coca-Cola Nederland heeft 4300 dinervouchers gekocht via het #helpdehoreca initiatief. De vouchers worden weggegeven aan kwetsbare gezinnen in Rotterdam en Tilburg. Met de actie wil het bedrijf zowel de gezinnen een steuntje in de rug geven als zo’n 90 horecabedrijven in deze steden.
Lees bericht