Family start pilot met bestelzuil in Heemskerk


Formulenieuws - FHC Formulebeheer en Foodticket zijn dit voorjaar een samenwerking gestart om het online bestelplatform te optimaliseren. Deze week werd daarin eerste stap gezet met de plaatsing van de eerste orderkiosk. Family-ondernemer Sander Koenekoop had de primeur.

De locatie fungeert als pilotlocatie. Koenekoop wilde graag zelf ook als testlocatie dienen, omdat hij het juist nu belangrijk vindt om te innoveren. De bestelzuil zorgt er niet alleen voor dat de bezoeker in alle rust een bestelling kan doen, maar past ook bij de huidige maatregelen rondom het coronavirus.  Koenekoop: “Dankzij een bestelzuil zal de wachttijd in de vestiging korter zijn, klanten voelen zich minder opgejaagd tijdens hun bestelmoment en daarnaast vervult deze zuil de rol van het aannemen van de bestelling.”

FHC Formulebeheer waartoe de Family-formule behoort, wil de bestelzuil eerst in de praktijk goed testen. Begin december vindt de eerste evaluatie plaats. Bij formules als McDonald’s heeft de bestelzuil zich al bewezen dat die goed ondersteunend in het proces kan werken. Chantal van der Meer, Marketing Manager FHC Formulebeheer, verwacht daarnaast dat de bestelzuil omzet zal verhogen, omdat mensen meer tijd hebben bij hun bestelling. “Zodra we helemaal tevreden zijn over de werking vanuit gast en operationeel oogpunt dan gaan we de bestelzuil zeker verder uitrollen”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFHC Formulebeheer viert 30 jarig bestaan

Formulenieuws – Vandaag op de dag af, bestaat FHC Formulebeheer 30 jaar. Zaterdag 30 maart is dan ook de aftrap van het jubileumjaar van het formulehuis, bekend van de franchiseformules Foodmaster, VITAL en Family. Het komend jaar staan tal van activiteiten op het programma.

Lees bericht

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht

ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht


Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid