Finalisten Amsterdam Food Pitch 2020 bekend


Verkiezing  – Vandaag heeft de vakjury de 12 finalisten bekendgemaakt van de Amsterdam Food Pitch van De Kweker. Voor deze derde editie hebben ruim 65 innovatieve deelnemers zich aangemeld voor de strijd om de titel ‘Lekkerste product van 2020’. Donderdag 5 november is de finale van Amsterdam Food Pitch 2020. Het winnende product wordt opgenomen bij De Kweker.

De vakjury, bestaande uit Marjan Ippel (Talkin’ Food, journalist en food trendwatcher), Tjitze van der Dam (Executive (sous-) chef-kok, 24H chefs), Nancy van Batenburg (hoofdredactrice van culy.nl), Karin Richter (Mevrouw Hamersma) en Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker) maakte de volgende finalisten bekend:

1. Karma Shoarma van Marcel van der Heijden, Pascal Labrie & Hidde Stolwijk, waar het gaat om een 100% plantaardige shoarma, gemaakt van Hollandse granen en groenten. Knafeh Amsterdam

2. Knafeh Amsterdam van Guy & Inbal Katz. Knafeh is een krokant gebakje met een aromatische en bloemrijke siroop. Versnipperd filodeeg als bodem (Kataif), gemarineerd in boter, gevuld met mozzarella en nog meer filodeeg

3. Pacha de Cacao van Marika van Santvoort. Een vers cacao sapje, gemaakt uit het restproduct van de cacaovrucht. Het drankje wordt deels in Zuid-Amerika en deels in Nederland gemaakt en heeft een mooie balans tussen zoet en zuur, met fruitige smaken als mango, ananas en lychee.

4. Freshdrip van Alex Kitain. Een innovatieve en handige single-serve coffee-dripper waarmee je overal en te allen tijde met heet water en je favoriete mok een verse kop filterkoffie kan zetten.

5. Leppa Limo van Liselotte & Rutger. Leppa is een fris drankje gemaakt van applebones; de schillen en klokhuizen van appels die rechtstreeks van de boer komen.

6. MAX&BIEN van Maxine Agveman & Jobien Groen met plantaardige boters in twee smaken; naturel en zeewier.

7. Raw, fermented, organic vegetables by SauerCrowd van Anne Luz Pijnenburg & Moritz Huber met gefermenteerde groente

8. KIRSCROSTINI van Kirstin Fritz, oftewel 'broodchips'; dungesneden stokbroodjes, bestreken met olie en goudbruin gebakken in de oven.

9. Charly’s Cream van Charlotte Zum Vörde Sive Vörding, een biologische Fairtrade vegan cashewspread. Ideaal voor op brood, crackers, bij de borrel, als basis voor saus of om zo te eten.

10. Groenteburgers van Marjolijn Balk op basis van Hollandse groenten.

11. Lisa’s Choice Vegan gebak van Edith Goossens. 100% biologisch, 100% glutenvrij, 100% vegan en 100% zonder geraffineerde suikers in de smaken Choc Chia en Lemon Moringa.

12. Seamore’s seaweed chips van Willem Sodderland. Groene tortillachips gemaakt van twee soorten zeewieren.

Finale

Tijdens de finaledag op 5 november pitchen de finalisten hun product aan de vakjury, waarbij de stem van de vakjury doorslaggevend is voor het winnen van Amsterdam Food Pitch 2020. Het winnende product komt in de schappen van De Kweker te liggen, de ondernemer krijgt ondersteuning in het lanceren van zijn/haar product en ontvangt daarbovenop €1.500,- prijzengeld.

Bron: De Kweker/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sligro ziet omzet autonoom met bijna 10 procent dalen

Groothandel - Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal de omzet op een autonome basis met 9,5 procent zien afnemen. Toch is het bedrijf redelijk positief gestemd over de komende periode, omdat het minder hard wordt geraakt door de overheidsmaatregelen dan andere vergelijkbare bedrijven. Dat bleek uit een kwartaal update van de groothandel vandaag.

Lees bericht

Coronamaatregelen treffen Sligro fors

Groothandel – De COVID-19-uitbraak en de daarop volgende overheidsmaatregelen hebben grote effecten gehad op de afzetmarkten van Sligro. Zowel in Nederland als in België werd de Sligro Food Group fors getroffen. Over het eerste half jaar in 2020 realiseerde de Brabantse groothandel een omzet van €943 miljoen, een daling van bijna 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees bericht

Corona kost Sligro in eerste kwartaal 45 miljoen

Groothandel - De coronamaatregelen raken Sligro fors. De omzet nam in het eerste kwartaal  als gevolg de sluiting van de meeste horecabedrijven met €45 miljoen af. Nederland en België werden relatief in gelijke mate geraakt, zo laat de groothandel uit Veghel weten. 

Lees bericht


Derde Amsterdam Food Pitch deze week van start

Verkiezing  – Amsterdam Food Pitch gaat opnieuw op zoek naar het Lekkerste Product van 2020. De verkiezing start vrijdag 31 januari. De competitie biedt kleine ondernemers en thuiskoks een platform en geeft hen ondersteuning in het productieproces van keuken tot schap. Het initiatief van De Kweker wordt voor de derde keer georganiseerd. De winnaars van de Amsterdam Food Pitch komen ook daadwerkelijk in...

Lees bericht

Winst Sligro daalt een kwart in transitiejaar

Groothandel – De winst van groothandel Sligro is het afgelopen jaar met een kwart gedaald. De groothandel uit Veghel wist over 2019 een winst van 34 miljoen euro te realiseren. Stijgende kosten in de logistiek, lagere bestellingen bij de ‘Heineken-klanten’  en opstartverliezen in België hebben in belangrijke mate voor het drukkend resultaat gezorgd in dit ‘transitiejaar’. Sligro stond vorig jaar voor diverse ingrijpende...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid