Foodservicesector pakt 42.000 kerstpakketten in voor voedselbank


Voedselbank  - Het werk is nog niet gedaan, maar van 6 tot en met 9 december pakken honderden medewerkers van Unilever in Rotterdam en een aantal andere foodbedrijven 42.000 kerstpakketten in voor de voedselbank.

Unilever doet voor de elfde keer mee aan de jaarlijkse actie voor de Voedselbanken. Dit jaar met steun van partners.  Dit jaar worden er met dank aan partners Bidfood, Domino’s Pizza, Nationale Postcode Loterij, NIBC, Mars, Martin Stolze, Müller, Rabobank, Riedel, Dr. Oetker en Upfield net als vorig jaar 42.000 pakketten samengesteld. De helft van de pakketten zal veilig en op voldoende afstand van elkaar ingepakt worden in Rotterdam Ahoy. De andere helft wordt op hetzelfde moment ingepakt in Biddinghuizen door partner Bidfood.

Ook voedselbank-ambassadeur Danny Blind steekt de handen uit de mouwen en zal op 9 december op de locatie in Biddinghuizen helpen inpakken. Klanten van voedselbanken in heel Nederland zullen de kerstpakketten ontvangen als extra steun in de rug voor de feestdagen.

Jaarlijkse kerstactie

Wat elf jaar geleden begon als een kleinschalige inpakactie bij Unilever op kantoor is inmiddels uitgegroeid tot een grote, jaarlijkse kerstactie. Met ieder jaar weer diverse producten van Unilever-merken voor in de pakketten, maar de laatste jaren ook met producten en vouchers van partners. Zo is dit jaar ook een voucher van Domino’s Pizza toegevoegd aan het pakket voor een gratis pizza en voegt Mars al een paar jaar steevast tussendoortjes toe.

Onveranderde missie

De voedselbank stelt de hulp erg op prijs, zeker in een jaar waarin de effecten van de pandemie aanhouden en klanten van de voedselbank alle mogelijke hulp extra goed kunnen gebruiken. José Tijssen van Voedselbanken Nederland: “Het is hartverwarmend om te zien dat er ook dit jaar weer een extra pakket voor de feestdagen aan de klanten van de voedselbank ter beschikking wordt gesteld. Wat is het mooi dat dit door de inzet en samenwerking van bedrijven en vrijwilligers tot stand kan komen. De missie van voedselbanken blijft onverminderd hetzelfde: wij blijven ons inzetten om directe voedselhulp aan mensen te geven die dat tijdelijk het hardst nodig hebben.

Bron: Unilever/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Unilever zet volgende stap tegen voedselverspilling

Voedselverspilling – Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Voortaan is het mogelijk om via de Too Good To Go app een pakket met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex thuis te laten bezorgen, direct van de maker naar de consument. Dat betekent ook voor Too Good To Go nieuwe...

Lees bericht


Redefine Meat verrast bezoekers Sial met spectaculaire show

Vakbeurzen - Een spectaculaire show van het Israëlische bedrijf Redefine Meat, de leverancier van de plantaardige biefstuk van Loetje, samen met honderden andere aanbieders die niet direct met innovaties zijn gekomen, maar wel hun bestaande producten hebben verbeterd. De jaarlijkse Sial in Parijs, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld, pakte ook deze editie weer uit.

Lees bericht

Unilever geeft drie meest favoriete terrassen investeringsbudget

Verkiezing - Eeterij ‘t Wagenhuis uit Nieuw-Vossemeer, Grand Café De Dominee uit Oldenzaal en Strandpaviljoen Pier 7 uit Vlissingen zijn met hun respectievelijke 1e, 2e en 3e plaats de meest favoriete terrassen van Nederland. De winnende horecazaken gaan naar huis met forse prijzen, namelijk een investeringsbudget van respectievelijk 100.000, 50.000 en 30.000 euro.

Lees bericht

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


Culinair talent in spotlight bij Food Reporter en Chefs (R)Evolution

Horecatalent - Food Reporter, Gault&Millau en Chefs (R)Evolution gaan een samenwerking aan, met als doel nieuw culinair talent gezamenlijk een podium te bieden. Tijdens Chefs (R)Evolution op 4 en 5 september wordt er door De Librije extra aandacht voor culinair talent gecreëerd, met de HillBilly competitie en door de inzet van koksopleidingen. Bovendien wordt daar in samenwerking met...

Lees bericht

Peter Dekkers nieuwe General Manager Unilever Nederland

Benoeming – Op 1 juli 2022 start Peter Dekkers als General Manager Nutrition Europe, Midden-Oosten en Turkije en Head of Country van Unilever Nederland. Annemarieke de Haan, voormalig General Manager Unilever Benelux, start op die datum als General Manager Home Care Zuidoost Azië.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid