Franchisenemers Papa John’s stappen naar de rechter


Formulenieuws - Franchisenemers van pizzaketen Papa John's zijn naar de rechter gestapt. Volgens een artikel op NOS.nl voelen de ondernemers zich misleid en bedrogen door de organisatie en willen zij nu beslag leggen op ruim 4 miljoen euro van het Nederlandse hoofdkantoor PJ Europe Group BV..

Volgens het bericht hebben meerdere ondernemers forse schulden opgelopen in de maanden dat ze open zijn geweest en hebben zij in sommige gevallen hun winkel moeten sluiten door geldgebrek. De advocaat, die de belangen behartigt van het hoofdkantoor zou niet willen reageren, omdat hij van mening is dat de feitelijk onderbouwing voor de klachten ontbreekt en dat discussie over eventuele onterechte beloften thuishoort in de rechtbank en niet via de media moet worden gevoerd.

Franchisewet

Opvallend is dat de zaak speelt net op het moment dat staatssecretaris Mona Keijzer een wetsvoorstel Franchise naar de Tweede Kamer stuurt om te worden aangenomen. Deze wet moet meer duidelijkheid geven over de rechten en plichten van franchisegevers en franchisenemers. Met name moet de wet er voor zorgen dat franchisers duidelijker wordt verteld welke risico’s er zitten aan een franchiseovereenkomst, maar ook welke verwachtingen ondernemers mogen hebben bij de exploitatie van een formule.

Stichting

De franchisenemers van Papa John’s zijn mening dat hen vooraf gouden bergen zijn beloofd, maar dat het onder de huidige franchisevoorwaarden onmogelijk is om de zaak te laten draaien. Het zou gaan om 19 franchisenemers, die zich hebben verenigd in de Stichting Gedupeerde Franchisenemers Papa John's.

Bron: NOS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Drie favoriete gerechten in één My Domino’s Box

Introductie – Pizzaketen Domino's introduceert de My Domino's Box: een eenpersoons box met ruimte voor een mini-versie van je favoriete pizza en twee bijgerechten. De box is naar eigen smaak samen te stellen. Volgens Domino’s zijn er op die manier honderden mogelijke combinaties mogelijk.

Lees bericht







New York Pizza wil fors blijven groeien

Formulenieuws – Het jaar 2021 is een prachtig en zeer succesvol jaar voor pizzaketen New York Pizza. Met maar liefst 28 openingen in Nederland, 5 openingen in België en ook nog de acquisitie van 3 ketens in Duitsland was dit het meest succesvolle jaar in de geschiedenis. Maar daar stopt het niet. Onlangs opende de pizzaketen de 250ste locatie in Nederland in Cuijk.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid