Friet met vegan 3D geprint zuurvlees wint NK Loaded Fries


Wedstrijd - Fries from the future is de naam van het winnende frietje van de Frietboutique op het NK Loaded Fries. Een klassiek frietje zuurvlees, maar niet met vlees van de koe, maar uit een 3D printer.

Het winnende frietje bestaat uit huisgemaakte, verse friet, die vervolgens is afgetopt met een vegan mayonaise, zilveruitjes en peterselie. De aftopping met de geprinte bavette van Redefine Meat was bedacht door chef -kok Ron Blaauw. De bavette was 24 uur gemarineerd en daarna nog 2 uur gestoofd, voordat het de winnende topping van de loaded fries werd. Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg: “Echt ongelooflijk dat we gewonnen hebben. Met zoveel andere sterke deelnemers, rekenden we er eigenlijk niet op. Maar de jury begreep ons concept en was lovend over de smaak.”

Frietje zuurvlees

Het klassieke frietje zuurvlees is nog steeds razend populair. Daarom besloot het team van Frietboutique en Jeroen Oosterveen -chef bij Ron Blaauw- twee werelden bij elkaar te brengen in hun Fries from the Future. Enerzijds de authentieke smaken van gestoofd vlees met verse friet, maar dan wel future proof en volledig vegan.

Bron: Lekkerste Westrijden/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSligro Haarlem heropent dinsdag 6 september

Groothandel – Dinsdag 6 september wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Marcel Wijnberger (nieuwe vestigingsdirecteur Sligro Haarlem) verrichten samen met enkele klanten de officiële openingshandeling.

Lees bericht

Ron Blaauw bezorgt voortaan koks aan huis

Boekingsplatform – Culinair ondernemer Ron Blaauw is een samenwerking gestart met CHEFSTBL.COM, het boekingsplatform voor professionele thuiskoks en cateraars. Door de samenwerking zijn de chefs van Ron Gastrobar nu ook voor thuis te boeken.

Lees bericht

Rotterdamse New Fork experimenteert met smart catering

Catering - Dat werknemers na de coronapandemie deels thuis blijven werken - het hybride werken - en bedrijven minder kantoorruimte aanhouden, heeft een enorme impact op bedrijfskantines en bedrijfscatering. Daarom experimenteert het Rotterdamse New Fork sinds deze week met een nieuwe en slimme cateringpropositie: New Fork pick-up points, waar thuiswerkers vanaf elke plek in Rotterdam op maximaal 15 minuten loopafstand hun...

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid