FRIS Supermarkt voorziet gezinnen van gratis dagelijkse boodschappen


Initiatiefnemer Abdelhamid Idrissi in de FRIS Supermarkt in Amsterdam Nieuw-West

Sociale supermarkt  - Op dinsdag 24 januari opent de eerste FRIS Supermarkt in Amsterdam Nieuw-West, een sociale supermarkt waar mensen gratis hun dagelijkse boodschappen kunnen doen.  De supermarkt geeft tachtig financieel kwetsbare gezinnen een nieuwe kans in de maatschappij door hun zorgen over deze eerste levensbehoefte weg te nemen.

De winkel is gevuld met houdbare en verse producten waar de klant net als in andere supermarkten zelf de boodschappen kan uitkiezen. Het is een ontmoetingsplek waar gezinnen coaching en advies krijgen. FRIS Supermarkt is een initiatief van Studiezalen, een stichting die kinderen van kwetsbare wijken de kans, ruimte en begeleiding geeft om zich te ontwikkelen. De nieuwe sociale supermarkt is onderdeel van de totaalaanpak van Studiezalen om het leven van gezinnen positief te veranderen op de lange termijn. De sociale supermarkt wordt dinsdag geopend door burgemeester Femke Halsema.

De supermarkt is een frisse start voor kind, gezin én de wijk Osdorp in Nieuw-West, Amsterdam. Ieder half jaar kunnen de gezinnen die gebruikmaken van Studiezalen daar gratis winkelen. De aanwezige life coaches zijn voor persoonlijke gesprekken en coaching. Studiezalen zorgt voor financiële, persoonlijke en maatschappelijke verbetering van hun leven. De stichting eindigt een traject pas als het gezin financieel onafhankelijk is, klaar voor de volgende stap. Abdelhamid Idrissi, sociaal ondernemer en initiatiefnemer van Stichting Studiezalen en FRIS Supermarkt: “FRIS Supermarkt ontneemt de dagelijkse stress voor het kind en het hele gezin. We zorgen ervoor dat gezinnen die deze steun nodig hebben elke dag boodschappen kunnen doen, waardoor er dagelijks contact is en er gezamenlijk gewerkt kan worden aan de zorgen en kansen. We laten hen pas los als de armoede is weggenomen en als langdurige positieve vooruitgang gegarandeerd is.”

Werkervaring

FRIS Supermarkt wordt gerund door vrijwilligers. Het is een plek om werkervaring op te doen en maatschappelijk werk te verrichten in de wijk. De vrijwilligers zijn rolmodellen voor buurtbewoners en vervullen een belangrijke verbindende rol in de supermarkt als ontmoetingsplek. Daarnaast is er een supermarktmanager aanwezig die de vrijwilligers, de life coaches en de deelnemende gezinnen met elkaar in contact te brengt.

Partners

De producten in de supermarkt worden geleverd door verschillende partners die vanuit een maatschappelijke betrokkenheid aan het concept meewerken. Zo worden het eerste jaar de houdbare voedingsproducten geleverd door Vomar. Uitzendbureau Olympia ondersteunt de gezinnen met het zoeken naar werk. Het verzorgingsmerk Naïf gaat baby- en moederproducten leveren. De koffie voor de koffiehoek en in de schappen wordt verzorgd door Euro-Caps. Tommy Tomato levert de warme lunches voor op school. Voor de versafdeling zijn er samenwerkingen met lokale partijen, zoals Sultan Vleeswaren en Jan Oskam voor appels en peren. The Happy Activist, een positief actieplatform voor een beter Nederland en katalysator van FRIS Supermarkt, verzorgt de marketing van het initiatief en helpt om meer merken partner te maken.

Bron: FRIS Supermarkt/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht


Topkok Paul Fagel maakt 13 verse maaltijden voor Vomar

Supermarkt – Supermarktketen Vomar heeft een assortiment verse maaltijden opgenomen, die bereid en samengesteld zijn door gecertificeerde koks onder leiding van topkok Paul Fagel. De maaltijden worden elke ochtend vanaf 5 uur bereid met verse producten en vaak dezelfde dag nog geleverd aan één van de supermarkten.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid