Topkok Paul Fagel maakt 13 verse maaltijden voor Vomar


Foto bij: Vomar

Supermarkt – Supermarktketen Vomar heeft een assortiment verse maaltijden opgenomen, die bereid en samengesteld zijn door gecertificeerde koks onder leiding van topkok Paul Fagel. De maaltijden worden elke ochtend vanaf 5 uur bereid met verse producten en vaak dezelfde dag nog geleverd aan één van de supermarkten.

Na zeveneneenhalf jaar in restaurant Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel te hebben gekookt bij zijn broer Ton, opende Paul Fagel in Wijk bij Duurstede zijn eigen restaurant, waar hij ook zijn eerste ster kreeg in de Guide Michelin. Negentien jaar later, in 1993, vestigde Paul Fagel zich in Het Arsenaal in Naarden-Vesting met een eigen restaurant en De Brasserie Paul Fagel.

De maaltijden die Fagel voor supermarktketen Vomar maakt, zijn net onder de vier euro en lopen uiteen van Nasi en Bami in Surinaamse stijl tot Andijvie Stamppot op Hollandse wijze. Wie twee maaltijden tegelijkertijd haalt betaalt €6.99. De gebruikte ingrediënten zijn dagvers en er is uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke geur- en kleurstoffen. De voedingswaarde van de groente zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven doordat de groente is gestoomd.

Meerdere chef-koks

Fagel is niet de eerste chef-kok die maaltijden voor supermarkten gaat maken. Eerder leverden ook de tv-koks Jamie Oliver en Cas Spijkers kant-en-klaarmaaltijden onder hun naam. Echt succesvol zijn die samenwerkingen nooit geworden. De hogere prijs ten opzichte van de normale maaltijden en het te geringe kwaliteitsverschil waren meestal de belangrijkste factoren waarom de rotatiesnelheid in verkoop achterbleef. &Samhout van chef Moshik Roth vormt in dat opzicht een goede uitzondering.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht


Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d’Or

Wedstrijd - Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de taak om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.

Lees bericht


PS in foodservice lanceert app PS Menu Maker

Introductie  – PS in foodservice introduceert een app waarbij het voor de foodprofessional eenvoudig is om de allergene informatie up-to-date te houden. Met de PS Menu Maker-app kunnen chefs en ondernemers eenvoudig en gratis een online kaart maken en de allergeneninformatie ook makkelijk delen met personeel en gasten.

Lees bericht


FRIS Supermarkt voorziet gezinnen van gratis dagelijkse boodschappen

Sociale supermarkt  - Op dinsdag 24 januari opent de eerste FRIS Supermarkt in Amsterdam Nieuw-West, een sociale supermarkt waar mensen gratis hun dagelijkse boodschappen kunnen doen.  De supermarkt geeft tachtig financieel kwetsbare gezinnen een nieuwe kans in de maatschappij door hun zorgen over deze eerste levensbehoefte weg te nemen.

Lees bericht

Jan Zandbergen Group lanceert slow cooked-range Chevide

Introductie - Onder de naam ‘Chevide’ biedt Jan Zandbergen Group vanaf half februari 2022 een serie slow-cooked voorgegaarde vleesproducten aan voor de horeca. Met deze producten kunnen koks langzaam gegaarde, smaakvolle vleesgerechten van constante hoge kwaliteit bieden aan hun gasten, zonder dat het ze veel tijd kost in de keuken, aldus het bedrijf uit Veenendaal.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid