Getir app krijgt donatieknop Jeugdeducatiefonds


Getir en Gorillas app krijgen donatieknop voor leermiddelen voor scholen tegen armoedebestrijding

Bezorgactie - De Getir en Gorillas app krijgen een donatieknop voor het Jeugdeducatiefonds (JEF). De bezorgdiensten willen op die manier een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding op scholen.

In 2024 leven maar liefst 230.000 kinderen in Nederland in relatieve armoede. Die kinderen ervaren stress en hebben zorgen, waardoor hun schoolprestaties achterblijven. Klanten van Getir en Gorillas kunnen nu bij het afrekenen van hun boodschappen de komende weken 3, 7 of 9 euro doneren, waarna het opgehaalde bedrag direct terechtkomt bij het JEF. Florian Brunsting, algemeen directeur van Getir Nederland: “Dankzij de donaties aan het Jeugdeducatiefonds kunnen wij een bijdrage leveren aan het terugdringen van kansenongelijkheid onder kinderen in relatieve armoede in het hele land. JEF stelt met het geld dat wordt opgehaald scholen in staat om deze kinderen te geven wat ze nodig hebben, zoals leermaterialen, extra begeleiding of zorg, geld voor een schoolreisje of een bed of bureau voor thuis. Om meer aandacht voor deze actie te krijgen zijn de icoontjes in de app de komende week door kinderen gemaakt.”

Bezorgen van scholen

Getir heeft daarnaast een pilot afgerond met het bezorgen van boodschappen aan de Oranje Nassau school in Amsterdam Noord. Hierover zegt Brunsting: “Het bezorgen aan scholen werkt operationeel anders dan onze reguliere bezorgservice. Nu we de pilot hebben afgerond, en weten wat er van ons wordt verwacht, zijn we enthousiast of we dit ook bij andere scholen zowel in Amsterdam als daarbuiten kunnen oppakken. Wij zijn heel actief op lokaal niveau en we vinden het belangrijk om een goede buur te zijn in steden waar wij gevestigd zijn. Daarom zijn we blij met de pilot en dat wij hebben geleerd hoe wij onze hulp ook in kunnen zetten voor andere, bij het JEF aangesloten scholen”. Getir zegt dat de organisatie dat doet zonder winstoogmerk.

Bron: Getir/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht







Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid