Google Maps en McDonald's favoriet onderweg


Reizigers stoppen het vaakst bij een McDonald's, maar ook La Place is populair

Onderzoek  – Nederlanders gebruiken het vaakst Google Maps om onderweg te navigeren. De keuze voor een app wordt voornamelijk bepaald door het type vervoermiddel. Nederlanders stoppen daarnaast onderweg het liefst bij McDonald's.

Dit blijkt uit Smart Mobility een onderzoek van Multiscope naar reisgedrag, aanbieders en toekomst van slimme mobiliteitsoplossingen onder ruim 3.000 Nederlanders. Uit het onderzoek blijkt dat wie onderweg is vooral Google Maps gebruikt. Van de Nederlanders geeft 57% aan deze app onderweg te gebruiken. Bovendien bestaat die groep gebruikers in het verkeer zowel uit ouderen als jongeren. Bijna 50% van de 50-plussers gebruikt Google Maps. In de leeftijdscategorie 18-34 jaar loopt dit zelfs op tot 67%.

Vervoer bepaalt keuze reisapp

NS Reisplanner en 9292OV scoren volgens het onderzoek vooral onder regelmatige gebruikers van het openbaar vervoer. Bij de vaste ov-reizigers is dat zo’n 70%. Automobilisten kiezen, naast Google Maps, regelmatig voor Flitsmeister en Parkmobile. Onder 50-plussers gebruikt 15% regelmatig de ANWB Onderweg app.

Stoppen om te eten

71% van de Nederlanders stopt onderweg weleens bij een eetgelegenheid. McDonald's is daarbij het meest populair. Maar liefst 34% bezoekt deze fastfoodketen weleens. Bij jongeren (18-34 jaar) stijgt dit percentage zelfs naar 43%. La Place (29%) volgt en is favoriet onder 50-plussers. AH to go (26%) komt op plaats drie en scoort goed bij jongeren. Dat hangt ook samen met het feit dat deze leeftijdsgroep relatief vaak gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Bron: Multiscope/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees berichtSelecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Lees bericht

McDonald’s ontwikkelt spin-off restaurantketen CosMc’s

Formulenieuws - McDonald's opende deze maand het eerste spin-offconcept met de naam CosMc's (uitgesproken als 'cosmics'). Het nieuwe format opende de deuren in de buitenwijk Bolingbrook, Illinois in Chicago. Het gaat bij CosMc’s om kleinere locaties met een assortiment dat zich meer richt op de middag.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid