Google Maps en McDonald's favoriet onderweg


Reizigers stoppen het vaakst bij een McDonald's, maar ook La Place is populair

Onderzoek  – Nederlanders gebruiken het vaakst Google Maps om onderweg te navigeren. De keuze voor een app wordt voornamelijk bepaald door het type vervoermiddel. Nederlanders stoppen daarnaast onderweg het liefst bij McDonald's.

Dit blijkt uit Smart Mobility een onderzoek van Multiscope naar reisgedrag, aanbieders en toekomst van slimme mobiliteitsoplossingen onder ruim 3.000 Nederlanders. Uit het onderzoek blijkt dat wie onderweg is vooral Google Maps gebruikt. Van de Nederlanders geeft 57% aan deze app onderweg te gebruiken. Bovendien bestaat die groep gebruikers in het verkeer zowel uit ouderen als jongeren. Bijna 50% van de 50-plussers gebruikt Google Maps. In de leeftijdscategorie 18-34 jaar loopt dit zelfs op tot 67%.

Vervoer bepaalt keuze reisapp

NS Reisplanner en 9292OV scoren volgens het onderzoek vooral onder regelmatige gebruikers van het openbaar vervoer. Bij de vaste ov-reizigers is dat zo’n 70%. Automobilisten kiezen, naast Google Maps, regelmatig voor Flitsmeister en Parkmobile. Onder 50-plussers gebruikt 15% regelmatig de ANWB Onderweg app.

Stoppen om te eten

71% van de Nederlanders stopt onderweg weleens bij een eetgelegenheid. McDonald's is daarbij het meest populair. Maar liefst 34% bezoekt deze fastfoodketen weleens. Bij jongeren (18-34 jaar) stijgt dit percentage zelfs naar 43%. La Place (29%) volgt en is favoriet onder 50-plussers. AH to go (26%) komt op plaats drie en scoort goed bij jongeren. Dat hangt ook samen met het feit dat deze leeftijdsgroep relatief vaak gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Bron: Multiscope/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees bericht


McDonald’s trekt zich vrijwel volledig terug uit Rusland

Fastfood – Na dertig jaar vertrekt de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's uit Rusland. Aanleiding is de oorlog in Oekraïne en de onzekere situatie over de verdere duur van die situatie. Dat is maandag bekend gemaakt. Het fastfoodbedrijf is inmiddels gestart met de verkoop de 850 Russische restaurants, waar 62.000 mensen werken.

Lees bericht

Universiteit Utrecht en Local2Local gaan samenwerken

Samenwerking – Meer samenwerking tussen de verschillende wetenschapsrichtingen en meer onderzoek dat heeft de Universiteit Utrecht samen met Amped en Local2Local afgesproken. Partijen willen daarmee enerzijds komen tot een korte keten in de regio Utrecht, maar ook meer onderzoek doen naar het totale voedselsysteem en de regionale producten.

Lees bericht

McWrap terug op menukaart McDonald’s

Fastfood – De McWrap maakt z’n rentree op de menukaart. Nadat de wrap eerder op de menukaart was geplaatst, was de vraag zo groot dat er tijdelijk geen verse ingrediënten voorradig waren om de McWrap op de menukaart te houden. De McWrap moest daardoor tijdelijk van de menukaart verdwijnen.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid