‘Grab&Fly op Schiphol krijgt circulaire variant’


De nieuwe Grab&Fly; zoals die op de F-pier is te zien

Luchthavenshops – De ‘oude’ Grab&Fly-shop op de F-pier op Schiphol heeft een nieuwe bestemming gekregen op de D-pier. Een bijzonder initiatief van Schiphol, omdat de Grab&Fly niet met een circulair idee indertijd is opgebouwd. Op de F-pier kunnen reizigers nu kennismaken met een vernieuwde Grab&Fly.

Het concept Grab&Fly is jaren geleden ontwikkeld en bedoeld om aan de voet van elke pier een ‘one stop shop’-mogelijkheid te creëren. Reizigers kunnen hier vliegensvlug enkele producten aanschaffen en zelfs voordat zij op de luchthaven aankomen al hun maaltijd of koffie bestellen. Het assortiment bij de shops richt zich op de passagier vlak voor vertrek, van een sandwich tot snoep en van frisdrank tot (fruit)salade. De verpakte sandwiches worden ambachtelijk gebakken, belegd met biologische producten en elke dag vers geleverd. Broodjes en snacks worden bereid in de Merrychef, een innovatieve oven waar gerechten binnen een minuut warm en knapperig uit komen. Wel brood, geen gluten? Ook dan biedt het assortiment voldoende keus.

HMSHost

De eerste Graby&Fly shop werd zo’n 15 jaar geleden geopend. Amsterdam Airport Schiphol heeft dit concept in nauwe samenwerking met horecapartner HMSHost altijd doorontwikkeld, zodat de shops op de luchthaven hun relevantie en nut hebben weten te bewaren.

Bron: @FoodClicks

De Grab&Fly; van de F-pier zoals die nu opnieuw is opgebouwd op de D-pier op Schiphol

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



‘Wegwerpbekers op festivals duurzaam en toegestaan’

Festivals – “Veel organisatoren van festivals en evenementen denken dat plastic wegwerpbekers per 1 januari verboden zijn, maar dat is niet waar. Wegwerpbekers zijn soms zelfs duurzamer dan herbruikbare bekers.” Dat zegt Bert Hengeveld van internationaal verpakkingsproducent Bordex Group.

Lees bericht

FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht


La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid