‘Grab&Fly op Schiphol krijgt circulaire variant’


De nieuwe Grab&Fly; zoals die op de F-pier is te zien

Luchthavenshops – De ‘oude’ Grab&Fly-shop op de F-pier op Schiphol heeft een nieuwe bestemming gekregen op de D-pier. Een bijzonder initiatief van Schiphol, omdat de Grab&Fly niet met een circulair idee indertijd is opgebouwd. Op de F-pier kunnen reizigers nu kennismaken met een vernieuwde Grab&Fly.

Het concept Grab&Fly is jaren geleden ontwikkeld en bedoeld om aan de voet van elke pier een ‘one stop shop’-mogelijkheid te creëren. Reizigers kunnen hier vliegensvlug enkele producten aanschaffen en zelfs voordat zij op de luchthaven aankomen al hun maaltijd of koffie bestellen. Het assortiment bij de shops richt zich op de passagier vlak voor vertrek, van een sandwich tot snoep en van frisdrank tot (fruit)salade. De verpakte sandwiches worden ambachtelijk gebakken, belegd met biologische producten en elke dag vers geleverd. Broodjes en snacks worden bereid in de Merrychef, een innovatieve oven waar gerechten binnen een minuut warm en knapperig uit komen. Wel brood, geen gluten? Ook dan biedt het assortiment voldoende keus.

HMSHost

De eerste Graby&Fly shop werd zo’n 15 jaar geleden geopend. Amsterdam Airport Schiphol heeft dit concept in nauwe samenwerking met horecapartner HMSHost altijd doorontwikkeld, zodat de shops op de luchthaven hun relevantie en nut hebben weten te bewaren.

Bron: @FoodClicks

De Grab&Fly; van de F-pier zoals die nu opnieuw is opgebouwd op de D-pier op Schiphol

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht

Erasmus MC doet gezonde voedingspilot met Health Food Wall

Zorg - De eerste Health Food Wall is nog altijd te zien op Schiphol. Sterker nog: het contract is net verlengd. Maar verder leek het een beetje stil rondom de vendingautomaat met gezonde producten. Totdat Erasmus MC in Rotterdam zich meldde met de installatie van vier automaten als pilot voor een periode van zes maanden.

Lees berichtSchiphol opent eerste self-service winkel op Schiphol Plaza

Luchthavenshop – Luchthaven Schiphol heeft vrijdag op Schiphol Plaza de eerste self-service winkel, onder de naam Gate 24/7, geopend. De winkel bestaat uit tien verschillende verkoopautomaten, met een divers assortiment. Het assortiment is afkomstig van acht winkeliers die al gevestigd zijn op Schiphol Plaza.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid