‘Grab&Fly op Schiphol krijgt circulaire variant’


De nieuwe Grab&Fly; zoals die op de F-pier is te zien

Luchthavenshops – De ‘oude’ Grab&Fly-shop op de F-pier op Schiphol heeft een nieuwe bestemming gekregen op de D-pier. Een bijzonder initiatief van Schiphol, omdat de Grab&Fly niet met een circulair idee indertijd is opgebouwd. Op de F-pier kunnen reizigers nu kennismaken met een vernieuwde Grab&Fly.

Het concept Grab&Fly is jaren geleden ontwikkeld en bedoeld om aan de voet van elke pier een ‘one stop shop’-mogelijkheid te creëren. Reizigers kunnen hier vliegensvlug enkele producten aanschaffen en zelfs voordat zij op de luchthaven aankomen al hun maaltijd of koffie bestellen. Het assortiment bij de shops richt zich op de passagier vlak voor vertrek, van een sandwich tot snoep en van frisdrank tot (fruit)salade. De verpakte sandwiches worden ambachtelijk gebakken, belegd met biologische producten en elke dag vers geleverd. Broodjes en snacks worden bereid in de Merrychef, een innovatieve oven waar gerechten binnen een minuut warm en knapperig uit komen. Wel brood, geen gluten? Ook dan biedt het assortiment voldoende keus.

HMSHost

De eerste Graby&Fly shop werd zo’n 15 jaar geleden geopend. Amsterdam Airport Schiphol heeft dit concept in nauwe samenwerking met horecapartner HMSHost altijd doorontwikkeld, zodat de shops op de luchthaven hun relevantie en nut hebben weten te bewaren.

Bron: @FoodClicks

De Grab&Fly; van de F-pier zoals die nu opnieuw is opgebouwd op de D-pier op Schiphol

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol volop bezig met vernieuwing Lounge 1

Luchthaven – Luchthaven Schiphol is volop bezig met de vernieuwing van Lounge 1. Reizigers kunnen terecht bij vier vernieuwde winkels, te weten We love Amsterdam, Finefoods, Let’s Play en Electronics. Schiphol werkt momenteel aan de herontwikkeling van deze vertrekhal. Zo wordt de lounge uitgebreid, looproutes aangepast en het aanbod aan voorzieningen zoals horeca en winkels vergroot.

Lees berichtHMSHost opent Bubbles Seafood & Winebar op Schiphol

Formulenieuws – HMSHost Nederland, onderdeel van Dufry Group, wereldmarktleider in de hospitality branche voor reizigers onderweg, opent een nieuwe locatie van ‘Bubbles - Seafood & Winebar’ op Amsterdam Airport Schiphol. De locatie was al op Schiphol gevestigd, maar is verplaatst naar Lounge 2.

Lees bericht

Schiphol Airport Retail stopt met verkoop plastic flesjes

Luchthaven - De winkels van Schiphol Airport Retail (SAR) stoppen met de verkoop van plastic wegwerpwaterflessen. SAR gaat samenwerken met hervulbare flesjes van Dopper. Volgens een bericht op nu.nl voorkomt de retailer jaarlijks daarmee het weggooien van 750.000 plastic flesjes op de luchthaven.

Lees bericht


Bakkerij Pré Pain gaat brood maken van biergraan

Samenwerking – Bakkerij Pré Pain en circulair innovator MaGie Creations gaan samenwerken en hun assortiment uitbreiden met een duurzaam broodconcept. Pré Pain gaat broodproducten maken van het biergraan van MaGie Creations, een restproduct uit het bierbrouwproces.

Lees bericht

Schiphol Airport krijgt tweede Health Food Wall

Luchthaven - Health Food Wall opent 5 mei twee Intelligent Fridges in het onbemande shopconcept Gate 24/7 op Schiphol Airport. Health Food Wall had al sinds 2019 een locatie in de centrale hal van Schiphol Plaza maar krijgt daar nu een locatie bij.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid