GuestHouse Hotel maakt eigen bier van oud brood


Voedselverspilling - Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel is per 1 april gestart met de verkoop van eigen bier. Het Ketshill’s Special Blond is verkrijgbaar zowel op tap als op fles. Unieke aan het bier is dat het met oud brood is gebrouwen door Opener Bier uit Dongen. Brood dat anders zou worden weggegooid. “Helaas blijft er, ondanks een zorgvuldige planning, in ons hotel-restaurant altijd wat voedsel over dat wordt weggegooid, vooral bij het ontbijtbuffet”, aldus Coen Schelfhorst, eigenaar van GuestHouse Hotels, waar ook de Kroon in Kaatsheuvel onder valt. “Daarom zoeken we continue naar manieren om voedselverspilling tegen te gaan”. Toen Marloes de Jong en Frank Wouters van Opener Bier aangaven dat er wel een mooi speciaalbier van dat oude brood gemaakt kon gaan worden zijn we aan de slag gegaan en is Ketshill’s Special Blond ontstaan. Knipoog De naam Ketshill’s Special Blond is een knipoog naar Kaatsheuvel, de vestigingsplaats van het Hotel, maar dan op de internationale manier uitgesproken. Maar liefst 40% van alle GuestHouse Hotelgasten komt uit het buitenland dus paste Ketshill ook goed, volgens Isola de Vries, Food & Beverage Supervisor bij GuestHouse Kitchen, het restaurant van het hotel en bedenkster van de naam. Twee boterhammen per glas Op 500 liter bier is er maar liefst 30 kilo oud brood als grondstof verwerkt, bestaande uit witte en bruine bolletjes, hele broden en zelfs eierkoeken en krentenbollen. Croissants voldoen niet, omdat die te vet zijn, aldus Frank van Opener bier. Dit betekent dat er per glas bier ongeveer twee oude boterhammen als grondstof zijn gebruikt die anders weggegooid zouden worden. Bron: @FoodClicks Voedselverspilling - Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel is per 1 april gestart met de verkoop van eigen bier. Het Ketshill’s Special Blond is verkrijgbaar zowel op tap als op fles. Unieke aan het bier is dat het met oud brood is gebrouwen door Opener Bier uit Dongen. Brood dat anders zou worden weggegooid. “Helaas blijft er, ondanks een zorgvuldige planning, in ons hotel-restaurant altijd wat voedsel over dat wordt weggegooid, vooral bij het ontbijtbuffet”, aldus Coen Schelfhorst, eigenaar van GuestHouse Hotels, waar ook de Kroon in Kaatsheuvel onder valt. “Daarom zoeken we continue naar manieren om voedselverspilling tegen te gaan”. Toen Marloes de Jong en Frank Wouters van Opener Bier aangaven dat er wel een mooi speciaalbier van dat oude brood gemaakt kon gaan worden zijn we aan de slag gegaan en is Ketshill’s Special Blond ontstaan. Knipoog De naam Ketshill’s Special Blond is een knipoog naar Kaatsheuvel, de vestigingsplaats van het Hotel, maar dan op de internationale manier uitgesproken. Maar liefst 40% van alle GuestHouse Hotelgasten komt uit het buitenland dus paste Ketshill ook goed, volgens Isola de Vries, Food & Beverage Supervisor bij GuestHouse Kitchen, het restaurant van het hotel en bedenkster van de naam. Twee boterhammen per glas Op 500 liter bier is er maar liefst 30 kilo oud brood als grondstof verwerkt, bestaande uit witte en bruine bolletjes, hele broden en zelfs eierkoeken en krentenbollen. Croissants voldoen niet, omdat die te vet zijn, aldus Frank van Opener bier. Dit betekent dat er per glas bier ongeveer twee oude boterhammen als grondstof zijn gebruikt die anders weggegooid zouden worden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht


Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht

Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht



InstockMarket ontvangt B Corp-certificering

Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid