HAK kiest voor kartonnenverpakking van SIG


HAK heeft als eerste groenteproducent gekozen voor SIG Terra Forest-based polymeren

Introductie - HAK heeft als eerste groenteproducent gekozen voor SIG Terra Forest-based polymeren. De nieuwe kartonnenverpakkingen van HAK is duurzaam en speelt in op de algemene wens naar meer duurzamere verpakkingen.

De traditionele markt voor conservengroenten, brengt nu nog  voornamelijk de producten in blik en glas. HAK, de Nederlandse producent van plantaardige voedingsmiddelen, heeft gekozen voor SIG SafeBloc kartonverpakkingen, een duurzame verpakking in vergelijking met blikjes of glazen potten. De verpakking zorgt ook voor een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk.

HAK is de eerste groenteproducent onder de klanten van SIG die het duurzame verpakkingsmateriaal SIG Terra Forest-polymeren gebruikt. Nicole Freid, CEO van HAK: "In lijn met ons streven om de overgang van dierlijke eiwitten naar gezonde en milieuvriendelijke peulvruchten te versnellen willen we een nieuwe verpakkingsstandaard neerzetten."

José Matthijsse, President & General Manager Europe bij SIG: "Groenten en peulvruchten in kartonnen verpakkingen passen bij het streven van voedingsmiddelenbedrijven zoals HAK om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat doen ze door te investeren in biologische producten, hun CO2-uitstoot te verminderen en consumenten te stimuleren om te kiezen voor peulvruchten als alternatieve eiwitbron."

Bron: SIG/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HAK stapt met nog eens drie groenten over op biologisch

Introductie - Na de rode bieten stapt HAK bij de volgende oogst volledig over op biologische teelt van sperziebonen, boerenkool en witte kool (zuurkool) van Nederlandse bodem. Hiermee zet de groente- en peulvruchtenfabrikant de volgende stap in het behalen van de biologische ambitie, die het bedrijf vorig jaar aankondigde.

Lees berichtOnmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling

Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.

Lees bericht

Timo Hoogeboom (ex-HAK) gekozen tot FoodManager van het Jaar

Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres is Timo Hoogeboom, voormalig ceo van Hak, uitgeroepen tot FoodManager van het Jaar. Hoogeboom komt de titel volgens de jury toe vanwege de manier waarop hij Hak transformeerde van traditionele conservenfabrikant tot een modern foodbedrijf dat een voortrekkersrol speelt in de transitie naar een eetpatroon met minder of geen vlees en daarbij ook...

Lees bericht


Belgische editie van ‘Nederlandse Week Zonder Vlees’ van start

Actie - Stichting Nationale Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam start  maandag de eerste ‘Week Zonder Vlees-campagne’ in België.  België is het eerste land waar de in Nederland campagne naartoe gaat als onderdeel van haar Europese uitrol. Gesteund door de Europese Unie gaat de Week Zonder Vlees de komende jaren naar Denemarken (2024), Duitsland (2024), Spanje (2025) en Oostenrijk (2026). De ambitie is om...

Lees bericht

HAK teelt zwarte en witte bonen van Hollandse bodem

Duurzaamheid - HAK heeft dit jaar voor het eerst stazakken en potten met zwarte en witte bonen van Nederlandse grond in de schappen. De bonen worden doorgaans geteeld op het Amerikaanse continent. De teelt is onderdeel van een groeiend experiment om meer ‘exotische’ bonen in Nederland te telen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid