Hands Off My Chocolate lanceert twee nieuwe vegan-varianten
Introductie - Hands Off My Chocolate presenteert twee nieuwe vegan smaken - de Oat Cookies & Caramel en de Caramel Seasalt. Daarnaast heeft het merk de verpakkingen aangepast waardoor de repen 25% minder plastic bevatten.
De Oat Cookies & Caramel is een pure variant en de Caramel Seasalt een 'melkchocolade' variant die is geïnspireerd op de meest populaire choco smaak van Nederland: de karamel-zeezout-melkchocolade-combinatie. De vegan chocolade is op basis van rijstmelk waarbij de hazelnootpraliné, naast een rijke smaak, ook zorgt voor een romige textuur.
Toen Hands Off met haar plantaardige receptuurontwikkeling van start ging was het merk zich ervan bewust dat de meeste consumenten sceptisch zijn over vegan chocolade. ‘Een vegan chocoladereep is vast minder lekker’, is vaak de gedachte. Consumententesten bewijzen vaak het tegendeel. In veel gevallen komen de plantaardige repen er beter uit dan de reguliere repen.
Seriously Dark, met 85% cacao, zit al langer in het Hands Off-assortiment, maar is altijd al plantaardig geweest, zonder dat dit werd gecommuniceerd. Het chocolademerk ziet de introductie van de twee nieuwe varianten nu als ideaal moment om ook deze variant mee te nemen in de vegan-lijn.
V-Label Keurmerk
De drie vegan Hands Off smaken zijn voorzien van het V-Label. Dit is een internationaal geregistreerd productkeurmerk dat garandeert dat een product geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat - dus ook geen melk, ei of honing én het is niet geproduceerd met gebruik van dierlijke hulpstoffen. De Nederlandse Vegetariërsbond beheert en controleert het V-Label Keurmerk in Nederland.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food
Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.
Lees berichtEerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten
Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.
Lees berichtRoyal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew
Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.
Lees berichtCafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien
Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.
Lees berichtNieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal
Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.
Lees berichtHela komt met ready-to-serve Maaltijdsauzen
Introductie – Hela brengt vanaf april dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt die de foodprofessional in de keuken kunnen helpen op het gebied van gemak, smaak en gezondheid.
Lees bericht