HAS gaat meer biologische en lokale voeding aanbieden


Collegevoorzitter Reggy van der Wielen van HAS green academy ondertekent de intentieverklaring

Catering - HAS green academy in Den Bosch gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden. De onderwijsinstelling wil daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De HAS-opleiding ondertekende daartoe onlangs de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Deze intentieverklaring werd eind januari dit jaar op de Biobeurs door de provincie gepresenteerd tijdens het symposium 'Biologisch in Brabant'. Partijen als de gemeenten Altena, Boekel, Meierijstad, ’s-Hertogenbosch, Vught, Brabants Landschap en HAK ondertekenden de intentieverklaring. Later sloten ook andere organisaties waaronder nu HAS green academy zich aan.

Ambitie

De provincie heeft grote ambities als het gaat om het stimuleren van biologische en lokale productie en wil met de intentieverklaring de consumptie hiervan stimuleren. In het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 heeft de provincie de ambitie uitgesproken om de biologische productie in Brabant te laten groeien van 3% naar 15%. Omdat de vraag naar biologische producten achterblijft, vindt de Provincie het belangrijk dit een impuls te geven.

Toekomstperspectief boeren

De Provincie doet dit zelf binnen de eigen bedrijfscatering, maar willen ook Brabantse instellingen en bedrijfsleven hiertoe bewegen. Met het tekenen van de intentieverklaring laat HAS green academy zien bereid te zijn stappen te zetten in het aanpassen van het aanbod bij de bedrijfscatering. Ook past het bij de beweging die de HAS maakt van hogeschool naar expertisecentrum voor de sector agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland. “Als HAS willen wij alle boeren toekomstperspectief bieden”, zegt collegevoorzitter Reggy van der Wielen over de keuze om de intentieverklaring te tekenen. “Bij een 'volhoudbaar' toekomstperspectief horen verschillende manieren van ondernemen en biologisch boeren is er één van.”

Bron: HAS green academy/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Frans van Engelen volgt Arjen van Strien op bij Hak

Benoeming - Frans van Engelen (37) start per 18 maart als nieuwe commercieel directeur van groente- en peulvruchtenfabrikant Hak. Van Engelen volgt Arjen van Strien op, die deze rol ruim tien jaar heeft vervuld. Ook treedt Van Engelen toe tot de directie van Hak.

Lees bericht


HAK stapt met nog eens drie groenten over op biologisch

Introductie - Na de rode bieten stapt HAK bij de volgende oogst volledig over op biologische teelt van sperziebonen, boerenkool en witte kool (zuurkool) van Nederlandse bodem. Hiermee zet de groente- en peulvruchtenfabrikant de volgende stap in het behalen van de biologische ambitie, die het bedrijf vorig jaar aankondigde.

Lees bericht


Winnaars FoodmanShip Awards van HAS bekend

Verkiezing – Deze week werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt, tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes studentenprojecten werden bekroond voor hun bijzondere bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst, passend bij het thema: 'Taste the Future'.

Lees berichtTimo Hoogeboom (ex-HAK) gekozen tot FoodManager van het Jaar

Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres is Timo Hoogeboom, voormalig ceo van Hak, uitgeroepen tot FoodManager van het Jaar. Hoogeboom komt de titel volgens de jury toe vanwege de manier waarop hij Hak transformeerde van traditionele conservenfabrikant tot een modern foodbedrijf dat een voortrekkersrol speelt in de transitie naar een eetpatroon met minder of geen vlees en daarbij ook...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid