HAS gaat meer biologische en lokale voeding aanbieden


Collegevoorzitter Reggy van der Wielen van HAS green academy ondertekent de intentieverklaring

Catering - HAS green academy in Den Bosch gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden. De onderwijsinstelling wil daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De HAS-opleiding ondertekende daartoe onlangs de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Deze intentieverklaring werd eind januari dit jaar op de Biobeurs door de provincie gepresenteerd tijdens het symposium 'Biologisch in Brabant'. Partijen als de gemeenten Altena, Boekel, Meierijstad, ’s-Hertogenbosch, Vught, Brabants Landschap en HAK ondertekenden de intentieverklaring. Later sloten ook andere organisaties waaronder nu HAS green academy zich aan.

Ambitie

De provincie heeft grote ambities als het gaat om het stimuleren van biologische en lokale productie en wil met de intentieverklaring de consumptie hiervan stimuleren. In het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 heeft de provincie de ambitie uitgesproken om de biologische productie in Brabant te laten groeien van 3% naar 15%. Omdat de vraag naar biologische producten achterblijft, vindt de Provincie het belangrijk dit een impuls te geven.

Toekomstperspectief boeren

De Provincie doet dit zelf binnen de eigen bedrijfscatering, maar willen ook Brabantse instellingen en bedrijfsleven hiertoe bewegen. Met het tekenen van de intentieverklaring laat HAS green academy zien bereid te zijn stappen te zetten in het aanpassen van het aanbod bij de bedrijfscatering. Ook past het bij de beweging die de HAS maakt van hogeschool naar expertisecentrum voor de sector agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland. “Als HAS willen wij alle boeren toekomstperspectief bieden”, zegt collegevoorzitter Reggy van der Wielen over de keuze om de intentieverklaring te tekenen. “Bij een 'volhoudbaar' toekomstperspectief horen verschillende manieren van ondernemen en biologisch boeren is er één van.”

Bron: HAS green academy/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HAK behaalt B Corp certificering

Certificering -  Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK krijgt de B Corp certificering. De leverancier onderstreept hiermee haar duurzaamheidsstrategie, nadat zij begin dit jaar al haar biologische ambitie presenteerde.

Lees bericht


Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

Wedstrijd - Student Food Innovation Silke van Helvoirt bij HAS green academy heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Het product  is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken voor broccolistronken en –bladeren, zodat er meer van gegeten wordt.

Lees bericht


Huuskes biedt nieuw gepersonaliseerd bestelplatform

Zorg – Totaalleverancier Huuskes in Enschede heeft de eigen Huuskes Shop vernieuwd en deze gepersonaliseerd in vier verschillende bestelplatforms. Waar voorheen de klanten allemaal in dezelfde webshop omgeving zaten, worden zij vanaf dit jaar in vier verschillende webshops onderverdeeld: ziekenhuizen, kleinschalig wonen, grootschalige keukens en restaurants & catering.

Lees bericht


Voedselproducenten gaan donaties aan Voedselbank verhogen

Voedselbanken – Voedselbank verwacht stijging van minimaal 40% nieuwe klanten. Om die groei aan te kunnen hebben de voedselproducenten Unox, Iglo, Hak en Bolletje het initiatief genomen om meer producten te doneren. Als ‘Wintercollectief’ schieten zij de Voedselbank te hulp om gezinnen te helpen die dat nodig hebben.

Lees bericht

Picnic start pilot met inzamelen potten en flessen voor hergebruik

Online supermarkt – Picnic start op 27 september in de regio Alphen aan den Rijn met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. De online supermarkt haalt de glazen potten en flessen waar geen statiegeld op zit zelf op bij de klanten thuis. Het gaat om een pilot van tien weken, waarin de bezorgsupermarkt samenwerkt met de Nederlandse startup PAKT.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid