HAS Hogeschool verandert naam in HAS green academy


HAS Hogeschool gaat voortaan HAS green academy heten

Opleiding – Has Hogeschool bestaat 75 jaar en past de naam aan van de opleiding in HAS green academy. Als gevolg hiervan wordt ook de huisstijl veranderd. HAS green academy wil met de nieuwe naam bevestigen dat de opleiding zich steeds verder ontwikkelt naar expertisecentrum voor agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland.

Sinds 1947 is de onderwijsinstelling van hogere agrarische school uitgegroeid tot een veelzijdige hbo-opleider waar studenten en professionals terecht kunnen voor scholing, onderzoek, expertise en advies. De HAS wil nog meer ontwikkelen als hét expertisecentrum voor de sector agro, food en leefomgeving en daar past de naam HAS green academy beter bij, zo vindt de opleider. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen: “HAS green academy staat voor beweging, voor vooruitgang. Als verkenner van, voor én met de groene sector bieden we een plek om te leren, te onderzoeken, met elkaar van gedachten te wisselen en tot nieuwe perspectieven en invalshoeken te komen. We bieden ruimte aan praktijkgericht onderzoek en lokaal en (inter)nationaal ondernemerschap. Daarmee sorteren we voor op nieuw te ontwikkelen onderwijsvormen als associate degrees, professional doctorates, masters en microcredentials.”

Nieuwe huisstijl

Bij een aangepaste naam hoort ook een nieuwe huisstijl. De invoering daarvan gebeurt stapsgewijs en weloverwogen. Daarbij houdt de HAS vanuit zowel duurzaamheidsoogpunt als het kostenaspect rekening met natuurlijke vervangings- of aanschafmomenten. Met een vernieuwde website: www.has.nl én nieuwe scholierencampagne als eerste zichtbare uitingen.

Bron: HAS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Winnaars FoodmanShip Awards van HAS bekend

Verkiezing – Deze week werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt, tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes studentenprojecten werden bekroond voor hun bijzondere bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst, passend bij het thema: 'Taste the Future'.

Lees bericht


Brabantse onderwijsinstellingen stimuleren gezond snacken

Actie – Brabantse onderwijsinstellingen hebben,  samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO , de Nationale Groente- en Fruitdag aangegrepen om de studenten van een aantal scholen te voorzien van gezonde snacks. De studenten kunnen op donderdag 12 oktober gratis een appeltje mee pakken bij de ingang van hun school.

Lees bericht

HAS gaat meer biologische en lokale voeding aanbieden

Catering - HAS green academy in Den Bosch gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden. De onderwijsinstelling wil daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De HAS-opleiding ondertekende daartoe onlangs de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Lees bericht

Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

Wedstrijd - Student Food Innovation Silke van Helvoirt bij HAS green academy heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Het product  is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken voor broccolistronken en –bladeren, zodat er meer van gegeten wordt.

Lees bericht



Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid