Heineken wil in 2030 volledig groen brouwen voor Nederland


Hans Böhm, algemeen directeur Heineken Nederland

Bier – Bierbrouwer Heineken wil in 2030 volledig circulair zijn met de brouwerijen, die dan ook volledig klimaatneutraal zijn. Dat laat Hans Böhm, Algemeen Directeur Heineken Nederland vandaag weten. De doelstelling dat het bier voor Nederland 100% groen wordt gebrouwen, maakt onderdeel uit van de wereldwijde ‘Brewing a Better World’ ambitie van de bierbrouwer.

Sinds vorige maand al wordt het bier voor de Nederlandse consument met 100% groene energie gebrouwen, aldus Böhm. Dat geldt voor alle product- en verpakkingsvarianten die in de Nederlandse markt onder het merk Heineken vallen, inclusief Heineken 0.0. Heineken wil stap-voor-stap de keten en de eigen producten verder verduurzamen.

Duurzaam

Voor de Nederlandse markt gaat het om zo’n drie miljoen hectoliter bier per jaar. Alle energie die hiervoor wordt gebruikt, inclusief de energie voor de verpakkingen, wordt duurzaam opgewekt. Het gaat om thermische en elektrische energie uit zonnepanelen, maar ook bijvoorbeeld om biogas gewonnen uit afvalwater. “Wind en zon zijn net zo belangrijk als hop, water en gist. Maar onze ambitie reikt verder, de volgende stap is het op korte termijn verder verduurzamen van onze verpakkingsmaterialen en de kringloop van materialen verder te sluiten in Nederland”, aldus Böhm.

Affligem

Ook Affligem Blond en Affligem Blond 0.0% gaan mee in de verduurzaming en worden vanaf september in een nieuwe verpakkingsvorm geïntroduceerd. Deze varianten zijn alleen nog verkrijgbaar in de bruine BNR-statiegeldfles. De hervulbare bruine retourflessen gaan jarenlang mee en zorgen voor zeven keer minder CO2 uitstoot dan one-way flessen. Het is daarmee de meest duurzame verpakkingsvorm. De brouwer verwacht in 2021 alle Affligem varianten in deze fles aan te bieden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees berichtSligro gelooft in krachtig herstel ondanks omzetdaling

Groothandel – Ondanks het omzetverlies over de eerste maanden van dit jaar door alle coronamaatregelen, ziet Sligro de komende periode met vertrouwen tegemoet. Zo is de groothandel gestart met de bouw van een nieuw vers-distributiecentrum in Veghel, is de ombouw van de zelfbedieningslocaties naar de 3.0 formule hervat met de verbouwing van Sligro Heerlen en wordt gestart met een bezorgservicelocatie in Gent...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid